За изследването съобщава пресслужбата на Техническия университет на Дания.Международен екип

...
За изследването съобщава пресслужбата на Техническия университет на Дания.Международен екип
Коментари Харесай

Качеството на въздуха в спалнята влияе върху работоспособността на следващия ден

За проучването оповестява пресслужбата на Техническия университет на Дания.

Международен екип от откриватели от Дания и Китай сподели, че въглеродният диоксид в спалнята освен въздейства върху качеството на съня, само че също по този начин може да наруши когнитивните качества и да понижи работоспособността на идващия ден. За оптимално качество на съня концентрацията на CO₂ не би трябвало да надвишава 750 елементи на милион.

Изследователите са създали измервания в над 100 семейства в Дания и Шанхай. Те изследвали качеството на въздуха в спалнята, наблюдавали качеството на съня и тествали когнитивните качества на участниците в опита на идващия ден.

Учените събрали сходни данни от доброволци, които прекарали нощта в климатична камера, транспарантна кутия от плексиглас, която разрешава да наблюдавате и анализирате качеството на въздуха през нощта.

Анализът посочил връзка сред концентрацията на въглероден диоксид и продуктивността: високата централизация на въглероден диоксид въздейства негативно върху способността за централизация, разбирането и усвояването на информация и реагиране на външни импулси.

Изследователите са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР