За изминалото денонощие броят на заразените в Русия се е

...
За изминалото денонощие броят на заразените в Русия се е
Коментари Харесай

Удължиха до 1 май режима на движение с пропуск в Москва

За миналото денонощие броят на инфектираните в Русия се е нараснал с 4785 души - приръст с 15%, а смъртните случаи са 40. Половината от новозаразените руснаци са на възраст сред 18 и 45 години.

Новозаразени с COVID-19 са открити в 79 района, най-вече от тях са в Москва - 2649. Продължава наклонността за най-вече случаи в Подмосковието - 428, и в Санкт Петербург - 139.

Заразените в Русия са съвсем 37 000 души, като близо 20 000 от тях са в Москва, жертвите на ковид са 313, половината от които в Москва.

Временните ограничавания, въведени в столицата Москва поради пандемията с ковид, се не престават до 1 май. Това заяви кметът Сергей Собянин.

Той смята, че е реализиран резултат за недопускане на гърмеж от нови случаи и внезапен растеж на заболеваемостта. " Това е първа скромна, само че изключително значима победа... Борбата не е приключена, а епидемията не е отстъпила ", написа Собянин в блога си.

Столичните управляващи ще засилят контрола върху напредването на жителите с въвеждането на нов тип цифрови пропуски и ще създадат инспекциите оптимално автоматизирани. Въвеждат се и нови ограничения - от 22 април в това число и за прилагане на метрото и публичния превоз на жители отвън лист. С пропуски за напредване разполагат доброволците, военните, милицията, превозвачите на товари.

Свободната продажба на билети и карти се стопира от 22 април до 1 май.

Глоби заплашват и жителите, които употребяват персоналните си коли, за нерегламентирани пътувания.

Освен това Москва уголемява програмата си за застраховане с безвъзмездни медикаменти - с изключение на за пациенти с COVID-19, такива ще получават и жители с проявяване на остра вирусна зараза, зад която постоянно се крие точно ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР