За изминалия месец са извършени проверки в затворите във Враца,

...
За изминалия месец са извършени проверки в затворите във Враца,
Коментари Харесай

Телевизори и хладилници без документи открили в затворите

За миналия месец са осъществени инспекции в пандизите във Враца, Пазарджик, София и затворническото общежитие “Казичене” при пандиза в София и в арестите в Пловдив, в София – на ул. “Майор Векилски”, под директния контрол на чиновници на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” и Министерството на правораздаването.

Това оповестява правосъдният министър Цецка Цачева в писмен отговор на въпрос от парламентарния надзор на депутатката от “Обединени патриоти” Миглена Александрова по отношение на подхванатите инспекции след последното смело бягство от столичния затвор.

“При тези инспекции бяха открити и конфискувани неразрешени движимости и предмети, както следва: мобилни телефони, зарядни устройства за мобилен телефон, сим карти, USB кабели, заготовки за алкохол, карти памет, флаш памет, микро SD карти, тв приемници без документи, хладилници (без документи), спринцовки и игли, хладилна чанта  – без документи за собственост”, написа още в отговора на Цачева, без да се дават детайлности за броя на изредените предмети и за това по какъв начин е станала допустимо да бъдат импортирани в килиите.

Неразрешените движимости са конфискувани с протоколи.

Срещу зам.-началника на пандиза в София е формирано дисциплинарно произвеждане и е отхвърлен от служба. Дисциплинарни производства са формирани и против инспектора по надзорно-охранителната активност и зам.-началника на пандиза в Пазарджик и против началника на общежитието “Казичене”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР