За изминалия ден са установени общо 23-ма водачи, качили се

...
За изминалия ден са установени общо 23-ма водачи, качили се
Коментари Харесай

МВР залови поредна порция пияни и дрогирани шофьори

За миналия ден са открити общо 23-ма водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 9 - с над 1,2 промила, един е отказал тестване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Данните са междинни и в тях са включени систематизирани резултати към 16:00 часа през днешния ден от профилираната интервенция по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 водачи, а един е отказал тестване.

В рамките на профилираната интервенция са тествани 8234 моторни транспортни средства (МПС). Извършен е надзор на 10 737 водачи и пасажери. Съставени са 2072 фиша и 594 акта за открити административни нарушавания.​

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор " са тествани 1935 МПС и 2264-ма водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 538 фиша и 102 акта за нарушавания. Установени са трима водачи да карат след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Четирима водачи са засечени да ръководят под въздействието на наркотични субстанции или техните аналози.

През миналото денонощие при 26 пътнотранспортни катастрофи в страната са починали петима души и 33-ма са ранени, оповестява пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР