За изминалите три дни – от 11 до 13 декември,

...
За изминалите три дни – от 11 до 13 декември,
Коментари Харесай

159 новозаразени с коронавирус само за три дни в Кюстендилско

За миналите три дни – от 11 до 13 декември, позитивните проби с коронавирусна зараза в Кюстендилска област са общо 159.

В община Дупница новозаразените с Ковид-19 лица са 77, в Кюстендил – 53, в Сапарева баня – 11, Бобошево – 8, в Бобов дол – 5, в Кочериново – 3, по един новозаразен с инфекцията има в Трекляно и Невестино, оповестяват от Областния спешен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са приети в болница 26 лица. Десет са на О2, като от тях двама са в доста тежко положение.

В Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски 2003 “ - град Дупница са приети в болница 37 души. От тях 25 лица са на О2 и в по-тежко положение.



Към този час 62 лица са настанени за лекуване в Ковид отделението на болничното заведение в град Кюстендил. Двама от тях са интубирани и на интензивно лекуване, останалите пациенти са в тежко и приблизително тежко положение.

През миналите три дни има умряли шестима души, които са били с коронавирусна зараза. Това са мъж на 77 година, мъж на 62 година и жена на 62 година от община Кюстендил, 73-годишна жена от община Рила, 67-годишен мъж и 45-годишна жена от община Дупница. Петима от тях са имали съпътстващи болести. Областният спешен щаб сервира откровени съболезнования на околните и фамилиите на умрелите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР