За изминалата седмица яйцата са поскъпнали средно с 2 стотинки

...
За изминалата седмица яйцата са поскъпнали средно с 2 стотинки
Коментари Харесай

Яйцата пак поскъпнаха, минаха 50 стотинки бройката

За миналата седмица яйцата са поскъпнали приблизително с 2 стотинки за брой на едро и на дребно, демонстрират данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ) и на държавния уебсайт foodprice.bg. Брой от кокошите към този момент коства над 50 стотинки в магазините, като най-скъпо си купуват яйцата в областите Русе, Пазарджик, Търговище и Пловдив, в които цената им е даже 53-54 стотинки за брой.

Средно в страната едно яйце, освен това не е от най-големите размери, а “М ”, можете да си купите за 49 стотинки в магазини, като най-изгодно е да го извършите в Разград, където цената е сензитивно по-ниска и яйцата с размер “М ” вървят приблизително по 40 стотинки за брой на дребно.

В областите Кюстендил и Благоевград се търгуват също по-евтино спрямо останалата част от страната - по 41 стотинки за брой. Поскъпването и на едро, и на дребно на яйцата в страната единствено за последните 7 дни е с 5-7 на 100.

Колко костват яйцата в 7-те страни за съпоставяне, за които сякаш държавният уебсайт трябваше да разгласява информация, с цел да бори спекулата, не е ясно, защото данните от месеци не се попълнят, откакто стана ясно, че не българите не просто са с една от най-ниските покупателни качества в Европейски Съюз, само че и заплащат едни от най-скъпите хранителни артикули. Така какъв брой костват яйцата, а и другите съществени хранителни артикули в Австрия, Германия, Гърция, Румъния, Словения, Франция, Хърватия и Чехия остава “държавна загадка ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg