За изминалата седмица ЦИК прие методически указания за СИК и

...
За изминалата седмица ЦИК прие методически указания за СИК и
Коментари Харесай

ЦИК откри нарушение в предизборен агитационен материал

 " За миналата седмица ЦИК одобри методически инструкции за СИК и РИК. Назначи съставите на секционните изборни комисии отвън страната – това са 465 изборни секции. И от Германия имаше подусловие. ЦИК одобри и решение за целесъобразния метод на прегъване на изборната бюлетина ", изясни представителят на ЦИК Таня Цанева на брифинг.

Днес е завършило образование на чиновниците в РИК, а след което ще се организира образование на членовете и на СИК. То ще се организира онлайн. Където това не е допустимо, образованията ще се проведат в доста дребни групи и при съблюдаване на всички епидемиологични ограничения.

В ЦИК са постъпили голям брой сигнали за сведения. По една от постъпилите тъжби от ЦИК са разкрили нарушаване – в избирателен пропаганден материал са употребявани религиозни знаци и изображения. 27 март е последният ден, в който социологическите организации могат да се записват. Към момента броят им е 4.

Според Димитър Димитров протоколите за гласоподаване са направени обикновено и единственият вид да се допусне неточност е, в случай че тя е умишлена.

" Протоколът е оптимално улеснен, няма друг тип недействителности. Премахнати са някакви юридически показания. Максимално е улеснен, даже без да е належащо знание и поготовка ", сподели той.

От политическа партия ГЕРБ обявиха на брифинг, че протоколът са неясен, замайващ и сложен за попълване. От партията видяха в това провокация и метод за основаване на рецесия.

" ЦИК няма да трансформира протоколите, тъй като в тях няма нито един ред, който да не подхожда на условията на Изборния кодекс. Всяка политическа партия, която взе участие в изборите, организира своята предизборна акция ", акцентира Цанева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР