За изминалата седмица 21 жители на Враца са пипнали заразни

...
За изминалата седмица 21 жители на Враца са пипнали заразни
Коментари Харесай

Внимание! Вижте кои заразни болести върлуват из Врачанско

За миналата седмица 21 поданици на Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Най-голям е броят на заболелите от варицела – 15 души, като наклонността от последните няколко седмици за увеличение броя на инфектираните се резервира. През предходната седмица са регистрирани и трима врачани, инфектирани със скарлатина, и двама с вирусен хепатит А.
За интервала има и един болен от туберкулоза, а записаните остри респираторни болести и грип са 14 случаи.
Припомняме, че варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва се по въздушно-капков път. Хепатит „ А “ пък е вирусна зараза, която може да аргументи възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А нормално протича леко до умерено и продължителността му не е огромна. Инфекцията нормално се предава посредством инфектирана вода или храна.
Туберкулозата е заболяване, което в случай че не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР