За изминалата седмица 14 жители на Враца са пипнали заразни

...
За изминалата седмица 14 жители на Враца са пипнали заразни
Коментари Харесай

Пазете се! Бум на варицела във Врачанско

За миналата седмица 14 поданици на Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Десет врачани са лепнали варицела, а двама са инфектирани с ротавирус. Един е пипнал ентероколит и един - Хепатит „ А “.
Варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва се по въздушно-капков път, като в последния месец здравните управляващи регистрират повишение на заболяваемостта на територията на региона.
Хепатит „ А “ е вирусна зараза, която може да аргументи възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А нормално протича леко до умерено и продължителността му не е огромна. Инфекцията нормално се предава посредством инфектирана вода или храна.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 22 на 10 000 души, като стойностите са доста под епидемиологичните.
За интервала са осъществени и 18 инспекции по настоящ надзор на лечебни заведения, като инспекторите са издали едно наставление за осъществяване на противоепидемични мероприятия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР