За изминалата година за ремонти и оборудване Здравното министерство е

...
За изминалата година за ремонти и оборудване Здравното министерство е
Коментари Харесай

В центровете за лечение за психично болни често липсват пари за охрана

За миналата година за поправки и съоръжение Здравното министерство е предоставило 2 милиона и 882 хиляди лв. на лечебни заведения, центрове и отделения, в които се лекуват хора с психологични проблеми.

Разходите за защита в тях не се заплащат централизирано от ведомството, а лечебните заведения сами могат да подписват контракти за защита в границите на бюджетите си.
След огромния пожар: От 6 януари възвръщат активността на белодробната болница в София Открива се и дарителска сметка за набиране на средства
Психиатричната болница в Нови Искър е ситуирана на 50 декара повърхност. Има обитаеми и необитаеми здания. За пазача на портала е мъчно и да отваря вратата, и да обхожда региона.

Снимка: btvnovinite.bg

" Имаме едни неизползваеми здания вид бараки, в които се бяха самонастанили някакви хора и също беше станал пожар, въпреки че е изключен токът, спряно е водоподаването ", споделя шефът на болничното заведение доктор Цветеслава Гълъбова.

С отпуснатите от министерството щатни бройки шефът би трябвало да обезпечи лекари, сестри, санитари, водачи, огняри, с цел да покрие медицинските стандарти. За спомагателни бройки за пазачи няма опция, нито за още личен състав, който да следи самите заболели когато пушат дали внимават с огъня.

Снимка: btvnovinite.bg
" Това е не заради липса на предпочитание от наша страна или на отвращение да стопанисваме добре тази държавна благосъстоятелност, а заради обстоятелството че няма задоволително средства, а наподобява и няма концепция, че лечебни заведения от вида на нашето, имат потребност от по-сериозна и вътрешна и външна защита ", означи още доктор Гълъбова.
Защо изгоря столичният психодиспансер и къде бяха настанени евакуираните пациенти? Специалисти са изготвили тактика са психологично здраве до 2030 година
В най-голямото профилирано заведение - психиатричната болница в Раднево болните излизат безотговорно, тъй като от едната страна на двора ограда няма.

" Въоръжена или невъоръжена защита нямаме, имаме пазач. Записва персоналните карти,при кого идва,кой влиза и това е пропускателния режим тук. Крайно непълен ми се коства ", споделя доктор Иван Добринов.

" Влизат външни хора,случвало се е да влизат хора с въздушни пушки, които стрелят по двора, глутници кучета няколко пъти атакуват пациенти по двора, тъй че тези произшествия за всекидневие ", споделя още лекарят.
След пожара: Изгорял е архивът на диспансера, вредите са големи (ОБЗОР) Голяма част от болните са евакуирани в държавната психиатрична болница в Курило
В Центъра за психологично здраве, където избухна пожарът, има един човек на портала. Управителят твърди, че той е задоволителен, само че признава, че не е невероятно човек да влезе и да аргументи пожар.

Снимка: btvnovinite.bg
За да се подобрят изискванията, шефът разчита да се ремонтира прилежаща постройка, където да се реалокира центъра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР