За избора си да отхвърли поканата за членство в икономическия

...
За избора си да отхвърли поканата за членство в икономическия
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина отказа страната му да се присъедини към БРИКС

За избора си да отхвърли поканата за участие в икономическия съюз сред Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, Милей е уведомил през вчерашния ден и южноафриканския президент Сирил Рамафоса, бразилския му сътрудник Луис Инасио Лула да Силва и индийския министър председател Нарендра Моди, заяви Infobae.

Според източник от телевизионния канал TN, в писмата и известията си аржентинският водач споделя преценката си, че не счита за уместно обвързването на страната му с БРИКС.

Междувременно La Nacion заяви, че Милей интензивно провокира Националния конгрес и може да упражни въздействие върху законодателната власт като организира референдуми с глвасуване по политически оферти.

По мотив забележителната икономическа промяна, показана от кабинета му по-рано този месец, Милей споделя пред La Nacion: „ Ако Конгресът я отхвърли, ще предложа плебисцит и ще ги помоля да изяснят за какво се опълчват на волята на народа “.

В аржентинското законодателство има разпореждания както за обвързващи, по този начин и за необвързващи референдуми, наричани „ публични съвещания “. Обвързващ с резултата си референдум...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР