За iPhone на Apple често се говори не само заради

...
За iPhone на Apple често се говори не само заради
Коментари Харесай

iPhone 16 и 16 Plus ще са по-добри от iPhone 15 Pro Max

За iPhone на Apple постоянно се приказва освен поради техническите му характерности, само че и заради цената му. Въпреки че високата цена обезпечава забележителна облага за компанията, тя се отразява отрицателно върху размера на продажбите. Ето за какво американският софтуерен колос прави всичко допустимо, с цел да предложи по-достъпен iPhone за тези, които имат потребност от него. Apple притегля вниманието, изключително със серията SE, и също продава своите базови модели на релативно по-ниски цени. Има обаче компромис.

За да понижи разноските, започвайки със серията iPhone 14, Apple употребява миналогодишния процесор в своите смарт телефони, като се изключи моделите Pro. Това докара до видим спад в продуктивността и беше подложено на критика, тъй като не докара до доста понижение на цената. Очевидно Apple също не са удовлетворени от резултата, защото съгласно известията те анулират решението си. Появиха се клюки, че iPhone 16 и 16 Plus ще създадат преход от чипа A16 към A18.

Серията iPhone 15 беше показана неотдавна, само че упованията за идващите модели към този момент започнаха. Естествено, източниците наблюдават от близко това очакване. Първите осведомителни течове демонстрират, че този път Apple може да вземе решение, което да зарадва потребителите. Според информация на анализатора Джеф Пу, iPhone 16 и 16 Plus ще преминат от чипа A16 към A18. Тези изказвания не са нови, защото към този момент се появиха известия за сходни събития.

Въпреки че чуването на едно и също нещо няколко пъти може да се трансформира в мощен знак, че това в действителност може да се случи, в последните си мнения по тематиката Пу сподели, че „ чакаме всички модели iPhone 16 да бъдат оборудвани с A18 “ и той чака чиповете да бъдат създадени благодарение на второто потомство „ N3E “ 3nm софтуерен развой на чипмейкъра TSMC. Пу назова чипа A17 Pro в моделите iPhone 15 Pro, който е основан на 3nm „ N3B “ софтуерен развой от първо потомство на TSMC, „ временен дизайн “. Процесорите, които ще се употребяват надлежно в фамилията на iPhone 16 са:

iPhone 16: чип A18 (N3E) iPhone 16 Plus: чип A18 (N3E)  iPhone 16 Pro: чип A18 Pro (N3E)  iPhone 16 Pro Max: чип A18 Pro (N3E).

Както евентуално знаете, актуалната гама включва моделите iPhone 15 и iPhone 15 Plus, които са оборудвани с чипа A16 Bionic, до момента в който iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max употребяват A17 Pro. Това допуска, че в случай че изказванията са правилни и няма ненадейно нарастване на цената, може да има забележителна разлика в продуктивността сред общоприетите 15-ки и 16-ки.

Друго скорошно изказване е, че процесорите на новите телефони ще бъдат под марката A18 и A18 Pro. Само времето ще покаже дали всичко това е правилно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР