За инвеститорите, които живеят на гребена на дигиталната вълна, биткойнът

...
За инвеститорите, които живеят на гребена на дигиталната вълна, биткойнът
Коментари Харесай

Биткойн започва да излиза от мода

За вложителите, които живеят на гребена на цифровата вълна, биткойнът стартира да наподобява малко демодиран. Пристрастени към високия растеж, някои от тях последователно извръщат взор от първопроходника при криптовалутите – основан в миналото като опция на елементарните пари в брой – за сметка на появили се по-късно токени, основани на блокчейн платформи за интелигентни контракти и приложения.

Индексът Smart Contract Leaders Index на MarketVector, който наблюдава главните токени от този тип – в това число етер, дот и солана – пораства с 36% през 2023 година, изпреварвайки даже 33-процентното нарастване на биткойн. Само токенът на солана (Solana) е скочил със 76% тази година.

Бундеп Рангар, основен изпълнителен шеф на мениджъра на активи, фокусиран върху крипто, Fineqia, съобщи, че чака най-голямата възвръщаемост при криптовалутите да пристигна от токените върху интелигентни контракти на блокчейн платформи, поддържащи приложения за децентрализирани финанси (DeFi).

Някои вложители на пазара на цифрови активи на стойност 1 трлн. $ наподобява са съгласни с това, най-малко по данните на CoinShares. Според тях капиталовите артикули, проследяващи етера и солана, са отбелязали дребни притоци, даже когато продуктите за биткойн са претърпели четири поредни седмици на отлив.

Около седем от 20-те най-големи криптоактиви са токени за интелигентни контракти, измежду които етер и дот, солана и кардано.

Анализаторите на Банката на Англия (BofA) също по този начин показаха, че токените за интелигентни контракти и основаните на блокчейн приложения, които те зареждат, са сходни на книжата на растежа в света на акциите, нормално софтуерни акции.

„ Очакваме 2023 година да бъде годината на разминаване в цените на токените “, пишат анализаторите на BofA в изследователска записка от 24 февруари.

Биткойнът от дълго време се търгува в тандем с софтуерните акции, само че пъпната шнур посред им може да се скъса, тъкмо когато токените за интелигентни контракти последователно надяват мантията на растежа.

На 23 февруари 30-дневната корелация на криптовалутата с Nasdaq стана негативна за първи път от началото на декември.

Според някои наблюдаващи на бранша силата на теконите с интелигентни контракти подсказва за устойчиво показване на най-утвърдените DeFi протоколи макар пазарните разтърсвания през 2022 година Те обаче предизвестяват, че световните макроперспективи и политиката на централните банки могат да обиден растежа на крипто.

Джеймс Бътърфил, началник на изследователската активност в CoinShares, предизвести, че е прекомерно рано да се приказва за кой знае каква дивергенция в крипто (б.р. – има се поради изолирането на токените с „ умни “ контракти от биткойн). Всъщност сянката на биткойна към момента е надвиснала над бранша, като делът му в общата капитализация на криптопазара леко се е повишил до 40% от 38% при започване на годината.

Но въпреки това, съгласно Бътърфил сходни откъсвания могат да бъдат евентуален знак за израстването на криптосектора.

„ Трябва от ден на ден да възприемаме мнението, че пазарът, с развиването си, ще става все по-сложен и по-зрял и ще стартираме да следим това ценово разминаване. “
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР