За инцидента с наръгания 16-годишен ученик в столицата е задържано

...
За инцидента с наръгания 16-годишен ученик в столицата е задържано
Коментари Харесай

Прокурор: Арестуваният за атаката срещу ученика в столицата е с бежански статут

За случая с наръгания 16-годишен възпитаник в столицата е арестувано едно лице, което не е български жител. Задържаният е с бежански статут. Повдигнато му е обвиняване за осъществена междинна телесна щета посредством потребление на нож. Това съобщи на брифинг Георги Иванов, прокурор в Софийска градска прокуратура, пердаде Българска телеграфна агенция.

" Ножът е конфискуван и е назначена експертиза, от която следва да се откри дали кръвта по ножа е на потърпевшия и дали причинителят е оставил свои следи по дръжката на ножа. В хода на следствието са арестувани и други български жители, които са разпитани като очевидци и са били освободени ", уточни той.

Иванов прикани жителите, които са станали очевидци, да се извърнат към районната прокуратура и да дадат своите показания, защото са от голяма важност за разкриването на случилото се.

Като причина за случая той уточни устен спор. " Пострадалото момче се е пробвало да се отдалечи от мястото на случилото се, само че е било последвано от причинителя и наръгано с нож ", изясни Иванов.

" Разследването по случая продължава. Софийската районна прокуратура ще вземе всички нужни ограничения причинителят на действието да понесе плануванаъа в закона отговорност ", означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР