За инцидента с изгорелия влак при жп гара Коньово към

...
За инцидента с изгорелия влак при жп гара Коньово към
Коментари Харесай

Московски не изключва изгорелият влак да е подпален умишлено

За случая с изгорелия трен при жп гара Коньово все още текат експертизи и откакто завърши работата на профилираните органи ще бъде ясна повода. Това разяснява министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски пред публицисти през днешния ден след инспекцията на язовир "Рогозен 1 " дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, оповестиха от пресцентъра на транспортното ведомство.

Московски подсети за сходен случай с трен преди години, когато заключението на специалистите е било, че е имало злоумишлени действия и на този стадий това също не се изключва. Министърът разгласи, че транспортната бригада на влака ще бъде наградена за проявена висока степен на отговорност.

Ивайло Московски акцентира, че един от целите в политическата стратегия на държавното управление е закупуването на нов преносим състав за БДЖ. "Очаква се до месец, месец и половина да започва процедура за закупуване на 41 нови мотрисни влака, планувано е тяхното финансиране да бъде от финансовия трансфер на сдружение, а изплащането им - разсрочено за интервал от 10 година Теоретично след две години и половина първите влакове могат да бъдат доставени в България ", е допълнил Ивайло Московски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР