За и против ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавирус - по

...
За и против ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавирус - по
Коментари Харесай

Проф. Ангелов и проф. Чорбанов в спор за ваксините

" За " и " срещу " имунизацията на Pfizer/BioNTech против ковид - по тематиката приказваха здравният министър Костадин Ангелов, здравна сестра от Бургас и проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките.

" Бързата процедура за имунизацията слага повече въпросителни, в сравнение с ясни резултати ", сподели пред Нова телевизия проф. Чорбанов.

Той не счита, че имунизацията на Pfizer/BioNTech, с която към този момент се имунизираха първите български жители, измежду които и здравният министър, е нездравословна и рискова, само че твърди, " че не е минала през всички стадии на тестване и има група странични реакции, които се виждат на късен стадий, след година и половина ".

Професорът по имунология счита още, че ограниченията против пандемията от ковид удължават пандемията, а не лимитират вируса.

" Повечето считат, че това е извънредно рискова зараза, поради която би трябвало да се затворят страните, милиони се довериха на имунизацията ", проучва той, само че е песимистичен.

От своя страна здравният министър Костадин Ангелов разяснява, че доста мъчно може да се убедят хората с думи, когато се приказва, че имунизациите са безвредни и ефикасни.

" Затова постоянно истината е мощното оръжие и аз трябваше да покажа на българските жители, че на война се губят човешки животи - и от двата фронта - на пациенти и лекари ", разяснява Ангелов.

От своя стран доктор Александър Симидчиев от Медицинския щаб на държавното управление добави, че се е имунизирал с изключение на да покаже, че " вярата е в разсъдъка " и да попълни и изследва научно страничните резултати.

" Дори имунизацията да беше с 50% резултатност, отново щях да си я сложа ", безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР