За хуманитарна катастрофа в Херсон алармират жителите на превзетия град.

...
За хуманитарна катастрофа в Херсон алармират жителите на превзетия град.
Коментари Харесай

Жители на Херсон: В хуманитарна криза сме, помогнете ни

За филантропична злополука в Херсон сигнализират жителите на завладения град. Там от сутринта се водят улични боеве сред армиите на Русия и Украйна . Има и обстрелвани жилищни квартали твърди общинския консултант Юрий Стелмашенко в пост във Facebook.

" Тук е същинска филантропична злополука. В града има пожари, на които не може да се реагира , защото напредването е невероятно поради непрекъснатата пукотевица. Хората седят без ток и светлина, тъй като екипите на енергото също не могат да излязат. Имаме и случаи на грабежи и мародерства от страна на руснаците. Но най-впечатляващото от всичко е, че даже не можем да съберем труповете . Не мога да намеря думи, с цел да опише действителното положение на нещата в Херсон ", написа общинският консултант.
Russian forces entered Kherson demanding people to leave their homes. People say they are not armed that it’s their city. Terrible!
— Navai Mammadov (@NavaiBaku)
" Градът е изцяло обкръжен от съветските военни. Днес те започнаха да стрелят против цивилни, бомбандираха учебни заведения и детски градини, подпалват къщи ", заяви и Галина Ляшевская, също общински консултант в Херсон. По думите й руснаците не заплашват да гръмнат избавителните екипи, които се пробват да си свършат работата.



Юрий Стелмашенко прикани да бъде отворен " зелен кулоар " и опция да се провеждат предпочитани действия като гасене на пожарите и помощ на хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР