За храните, цените, скъпия живот и джоба на българина -

...
За храните, цените, скъпия живот и джоба на българина -
Коментари Харесай

При таван на цените, стоките могат да изчезнат от магазините

За храните, цените, скъпия живот и джоба на българина - това бяха тематиките в дискусиятапо Българска национална телевизия, в която участваха Мика Зайкова, Богомил Николов и Ричард Алибегов.

" Когато мислим за инфлацията, би трябвало да си сложим цел - дали да задържим цените, дали единствено да оказваме помощ и на бизнеса, и на семействата, или да помислим по какъв начин без напрежение да повишим приходите по този начин, че семействата да не бъдат ощетени. И когато си сложим цели, тогава да избираме ограниченията ", изясни Мика Зайкова.

" Ако се постави таван на цените, има огромен риск да изчезнат стоките по магазините ", предвижда Богомил Николов. Освен това, обстановката се мени - в даден миг калкулацията може да е една, по-късно да се промени. Затова доста по-важно е да се вгледаме в аргументите, които водят до тази инфлация, изясни Богомил Николов.

Според Мика Зайкова обаче, при всички положения, най-употребяваните артикули бързо ще изчезнат, в случай че се постави таван на цените.

Намаляването на Данък добавена стойност се случи преди 2 години в нашия бранш. Това беше строга икономическа мярка, с цел да останат повече пари в бизнеса, който 8 месеца не работи поради коронавирус, а през другото време беше строго стеснен, изясни Ричард Алибегов. Внушения на финансовия министър, че намаляването на Данък добавена стойност не е довело до отклонение на цените, е безусловно отклонение на вниманието, добави той.

С това се съгласи и Мика Зайкова, съгласно която намаляването на Данък добавена стойност и данък би трябвало да е на европейско ниво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР