За хората в много страни да живеят в мезонет на

...
За хората в много страни да живеят в мезонет на
Коментари Харесай

Защо в Северна Корея бедните, а не богатите живеят в мезонети

За хората в доста страни да живеят в мезонет на последния етаж на висока постройка е фантазията. В Северна Корея, това не е напълно по този начин.

Лидерът на страната Ким Чен Ун продължава да строи външно блестящи многоетажни жилищни здания в столицата Пхенян, като последният е 80-етажен небостъргач беше приключен тази седмица, написа Ройтерс.

Но дезертьори севернокорейци описват, че тези здания са с ненадеждни асансьори и електричество, неприятно водоснабдяване и опасения от към качество като цяло. За това и малко хора желаят да живеят покрай върха на такива здания.

" В Северна Корея бедните живеят в мезонети, а не богатите, защото асансьорите постоянно не работят, до високите етажи пък не стига вода поради ниското налягане ", каза Юнг Си-у, 31-годишен севернокореец, който дезертира в Южна Корея през 2017 година

На север той живеел на третия етаж на 13-етажна постройка, в която липсвал асансьор. Негов другар пък бил в още по-тежка обстановка, живеел на 28-ия етаж в 40-етажен блок, с асансьор, който в никакъв случай не е функционирал.

Юнг показа още, че когато е живял в Пхенян, множеството асансьори работели единствено два пъти дневно, в пиковите часове за пътешестване до работното време от 6 до 8 сутринта и в това време вечер.

Ниското водно налягане пък постоянно принуждавало живеещите на по-високи етажи да придвижват вода нагоре от равнището на земята или да конфигурират свои лични специфични помпи.

На въпрос за новия 80-етажен небостъргач, открит тази седмица, Юнг дал отговор, че счита, че " Ким просто прави демонстрации ".

" Целта е да покажат какъв брой са се подобрили техните строителни умения, вместо да се вземат поради желанията на жителите ", каза студентът.

Северна Корея дава жилища, а покупката и продажбата на парцели са механически противозаконни в социалистическата страна.

В сряда държавните медии оповестиха, че първите 10 000 нови жилището от плануваните 50 000 са били приключени в Пхенян и акцентираха скоростта на тяхното довеждане докрай, в това число на 80-етажния небостъргач.

Работниците " подсигуряват качеството на строителството ", а новите жилища и други здания, предопределени за потребление в образованието, публичното опазване на здравето и обществените услуги, в допълнение ще оказват помощ за превръщането на столицата в " град на хората ", написа държавната осведомителна организация KCNA.

В четвъртък държавните медии демонстрираха, че Ким Чен Ун открива и различен жилищен комплекс, този път за членове на елита, в това число и за прочут ефирен водещ. Това обаче били ниски здания, всяка висока едвам няколко етажа.

Лий Санг-Йонг, основен редактор на Daily NK, основан в Сеул уеб страница, разяснява, че негови източници оповестяват, че жилищата за елементарните хора въобще не са подготвени за живеене. Прозорците им имали единствено рамки, а крановете за вода, въпреки и инсталирани, не работели. Наскоро приключените първокласни домове за елита на Северна Корея обаче били завъшени до таква степен, че в тях имало мебели и даже принадлежности.

За да подсигурява известността на новите многоетажни жилища, Северна Корея ще би трябвало да усъвършенства доставките на електричество и вода и да преодолее терзанията по отношение на качеството на строителството, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР