За хората, потърсили международна закрила, се обсъжда държавата да предоставя

...
За хората, потърсили международна закрила, се обсъжда държавата да предоставя
Коментари Харесай

Министър Проданов се срещна с туристическия сектор в Бургас и областта

За хората, потърсили интернационална протекция, се разисква страната да дава по 40 лева на едно лице за нощувка и храноден.

Това сподели министърът на туризма Христо Проданов в Бургас, където дружно с регионалния шеф Стойко Танков организираха работна среща с представители на браншовите организации в туризма. Министърът прикани всеки да обмисли опцията си да дава тази услуга. За да се облекчи натискът върху сектора, министър Проданов осведоми, че се приготвя проект, съгласно който да се отварят общинските бази, както и такива благосъстоятелност на страната, почивните станции на министерствата и ведомствата, както и места за настаняване, вписани в Националния туристически указател.

„ Направих редица срещи в София с браншови организации и не преставам тази процедура и в страната. За мен е значимо страна и бизнес да гледаме в една посока и да работим за решение на проблемите и за развиването на туризма, без значение от сложната обстановка, в която се намираме “, сподели министър Проданов.

Темата за военния спор в Украйна и идващите от там бежанци, беше една от главните разисквани на срещата. Относно даването на работа на потърсилите леговище у нас, министърът съобщи, че страната ще спомага за бързото издаване на визи, което в следствие да спомогне и за по-лесното им наемане на работа. От сектора предложиха да се сътвори и информативен портал за работа, особено за бежанците от Украйна, което може да улесни връзката и контактите с тях.

Пренасочването на рекламен бюджет и за различните типове туризъм, нуждата от възстановяване на нормативната база за фрагментите в туризма, стопанисването на плажните линии през зимния сезон, както и оферти за ограничения за привличане на туристи от Западна Европа, които да припознаят като туристическа дестинация Южното Черноморие, бяха другите тематики, които браншовите организации и министър Христо Проданов разискаха в двучасовата работна среща.

„ Благодаря за рационалните оферти и огромния интерес към срещата. Обмяната на информация и градивният разговор са вярната посока за резистентен бизнес в региона на туризма. Пожелавам сполучлив летен сезон и дружно би трябвало да се оправим с провокациите, с които се сблъскваме “, добави министърът.

На 3 март, министър Проданов посети региона на Странджа. Заедно с кмета на община Малко Търново Илиян Янчев и регионалния шеф на Бургас Стойко Танков се срещнаха с локалния туристически бизнес, туристически сдружения, притежатели на къщи за посетители и хора от село Бръшлян. Посетиха местността „ Мишкова равнища “, където министър Проданов се срещна с план на община Малко Търново за развиване на този туристически обект. Странджа и Южното Черноморие могат да бъдат идеалното място, където съчетаването на морски и планински туризъм да се развива целогодишно, има и чудесни благоприятни условия за климатолечение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР