За хората, които искат да се преместят, класациите на най-удобните

...
За хората, които искат да се преместят, класациите на най-удобните
Коментари Харесай

Най-добрите страни за отглеждане на деца

За хората, които желаят да се реалокират, класациите на най-удобните за живеене страни в света могат да бъдат потребни. Ако обаче обещано семейство е с деца, има повече фактори за претегляне от, да речем, междинния приход или икономическата непоклатимост. Може да желаеме да знаем за здравето или щастието на локалните деца, качеството на образованието, политиките за фамилни отпуски - даже кои страни имат най-зелените площи или детски площадки.
 Arbez хотел, Франция, Швейцария и мястото, където можем да спим в две страни по едно и също време
Мястото, където можем да спим в две страни по едно и също време

Един хотел с неизмеримо разположение и още по-необикновена история

Това са тези типове фактори, върху които Unicef се концентрира в своите " отчетни карти " за благосъстоянието на децата. Важно е да се означи, че техните ранглисти преглеждат единствено най-богатите страни в света и не всички данни може да са от идентичен интерес за фамилиите на емигранти. Но техните открития оказват помощ да добием визия за една проницателна картина на това какво в действителност е да отглеждаме деца в някои страни по света.

Япония

В разбора на Unicef за благополучието на децата от 2020 година Япония е преди всичко по физическо здраве, което преглежда детската смъртност и затлъстяването. И в последния доклад на Unicef през 2022 година, който особено преглежда средата, в която порастват децата, се подрежда на второ място в " света към детето " - категория, която включва аспекти като градско зелено пространство и сигурност на придвижването. Япония също има най-ниския % на детско затлъстяване, ниска детска смъртност и извънредно ниски равнища на замърсяване на въздуха или водата, засягащи децата.
 Снимка 618695

Освен това е една от най-безопасните страни за фамилиите, и то освен във връзка с пътни произшествия. Общият % на убийства в Япония е най-нисък от всички страни, следени от Unicef. Дори в центъра на Токио децата просто се разхождат и вървят на учебно заведение сами. Това е изцяло обикновено, тъй като е в действителност безвредно

Освен най-високите оценки за здраве и сигурност, Япония има и една от най-хубавите просветителни системи в света, заемайки 12-то място измежду 76 страни и райони. Страната дава великодушни права за заплатен наставнически отпуск, като на всеки работещ родител се оферират към 12 месеца, макар че страната работи върху стимулирането по-специално на бащите да го вземат.
 Япония, Сингапур, Макао - страните с най-вече дълголетници
Къде хората живеят най-дълго

Страните, които влизат в топ 7

Естония

Въпреки че Естония не е на върха на класацията на Unicef като цяло, тя се прави оценка високо по редица значими аспекти. Децата са изложени на по-малко замърсяване на въздуха, по-малко шумово замърсяване и по-малко пестициди, в сравнение с в съвсем всяка друга богата страна. Има повече градски зелени площи от доста други народи, в това число Съединени американски щати, Канада, Австралия и Обединеното кралство, и е изключително евентуално децата да кажат, че се радват на оборудванията за отдих в квартала, като да вземем за пример детски площадки. Естония също има втория най-нисък % на бебета, родени с поднормено тегло от всяка богата страна, което нормално се смята за добър индикатор за качеството на пренаталните грижи.
 Снимка 618691

Един от най-големите плюсове обаче е просветителната система на Естония: децата имат по-добри умения по математика, естествени науки и просветеност от всяка страна отвън Азия. Естония има и една от най-щедрите политики, от която и да е страна в света, със 100 дни отпуск по майчинство, както и 30 дни отпуск по бащинство, последван от 475 дни заплатен наставнически отпуск, които би трябвало да бъдат разделени  или употребявани почасово до тригодишна възраст на детето. До 60 от тези дни и двамата родители могат да останат у дома по едно и също време и и двамата да получат възнаграждение. Всеки родител също получава 10 работни дни заплатен отпуск за развъждане на дете за всяко дете, до момента в който навърши 14 години. Този отпуск е наличен както за непрекъснати, по този начин и за краткотрайно пребиваващи в Естония, в това число чужденци.

Испания

Испания се класира най-високо в класацията на Unicef за околната среда към децата, с изключително ниски равнища на детска заболеваемост заради замърсяване на въздуха или водата. И макар по-лошите като цяло оферти във връзка с обществени, просветителни и здравни услуги, съгласно Unicef, децата в Испания имат извънредно високо богатство. Страната се подрежда на трето място по психическо благоденствие на децата и на четвърто по съществени университетски и обществени умения. По-конкретно, тя е идентична с Холандия във връзка с това какъв брой деца споделят, че се сприятеляват елементарно (81%), до момента в който процентът на самоубийствата измежду подрастващите е един от най-ниските в богатите страни и по-малко от една трета от този в Съединени американски щати, Канада, Австралия или Нова Зеландия.
 Снимка 618694

Тук в действителност е обществено задоволително да водиш детето си на всички места - заведения за хранене, питейни заведения и така нататък Напълно обикновено е да забележим семейство с малко дете да се разхожда в среднощ. В Испания никой не се тревожи по какъв начин се държат децата на обществено място. Всички са някак щастливи и шумни и просто се любуват на фамилното време дружно на открито.

Що се отнася до отпуските, и майките, и бащите получават по 16 седмици отпуск, заплатен на 100% от заплатите им, след което майката може да вземе неплатен отпуск до три години или да понижи работното си време. Тези варианти са налични за всеки законно пребиваващ, регистриран в испанската система за обществено обезпечаване, който е правил вноски за минимум 180 дни през последните седем години. 
 World Happiness Report 2023, Организация на обединените нации, Финландия и кои са най-щастливите страни в света за 2023 година
В коя страна на света се живее най-щастливо

И на кое мястото е България в класацията тази година

Финландия

Финландия, която е на пето място в най-новата отчетна карта на Unicef, има изключително висок резултат в две от трите категории - номер едно в " света на детето " (която преглежда по какъв начин околната среда въздейства директно върху децата, като да вземем за пример качеството на въздуха), и номер две за " света към детето " (което преглежда детайли от средата, с която детето взаимодейства, като учебни заведения, рискове от трафика и зелени площи).

Това е една от страните с най-хубави резултати в света във връзка с грамотността и математическите умения на децата и е изключително евентуално родителите да оценят високо връзките си с личния състав на децата си в учебно заведение. Смъртността на децата на възраст 5-14 години е една от най-ниските в света.
 Снимка 618693

Страната предлага великодушен наставнически отпуск, в това число осем седмици заплатен отпуск по майчинство, още 14 месеца заплатен наставнически отпуск, който да бъде разграничен сред родителите, и спомагателен отпуск за развъждане на дете, който може да се ползва, до момента в който детето навърши три години. Отговарят на изискванията законно пребиваващи във Финландия, които са били здравноосигурени минимум 180 дни преди раждането на детето във Финландия или в която и да е скандинавска страна, страна от Европейски Съюз или ЕИП.
 Бахрейн, Обединени арабски емирства и Сингапур - страните, в които съгласно Internations ще стартираме нов живот най-лесно
Страните, в които е най-лесно да стартираме нов живот

Изборът на емигрантите

Нидерландия

На първо място в общия лист на Unicef за благоденствие на децата е Нидерландия, която се оправя изключително добре във връзка с детското психологично здраве (то е номер едно) и умения (където е на трето място). Девет от 10 15-годишни споделят, че изпитват висока задоволеност от живота, най-високият % от всички страни, изследвани от Unicef, а осем от 10 споделят, че елементарно се сприятеляват.
 Снимка 618692

Ако нидерландските фамилии и деца са щастливи, това се дължи и на структурни фактори. Нидерландия в действителност предлага на родителите доста поддръжка. Нейната политика за фамилни отпуски е само един от образците. Тя включва минимум 16 седмици наложителен, изцяло заплатен отпуск по майчинство и до шест седмици заплатен отпуск по бащинство, плюс неплатен наставнически отпуск, който може да бъде взет, до момента в който детето навърши осем години. И това е налично за всеки, който живее и работи законно в Нидерландия, означават от CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР