За група момчета от Северен Йемен, четвъртък трябваше да бъде

...
За група момчета от Северен Йемен, четвъртък трябваше да бъде
Коментари Харесай

Часове след това видео, повечето деца бяха мъртви

За група момчета от Северен Йемен, четвъртък трябваше да бъде празник, когато с пътешестване са отбелязвали своето довеждане докрай на учебно заведение, написа CNN.

Видеоклип, изработен от едно от момчетата, демонстрира вълнението на учениците в рейса, радостни от идния ден.

Един родител маха с ръка на детето си за сбогом, без да осъзнава, че е за последно.

След няколко часа момчето, снимало видеото, дружно с множеството си съученици в рейса, ще загине - ръководената от Саудитска Арабия коалиция нанася ракетен удар върху рейса, цялостен с деца.

По-долу в линка можете да видите сниманото видео. По-нататък в него са добавени фрагменти с тежки подиуми:

RT CNN "A Yemeni schoolboy filmed his fellow students celebrating their graduation from summer school. Within hours, he and most of his classmates were killed by a Saudi-led coalition airstrike https://t.co/dvJlmmkg3I pic.twitter.com/OBkaLH6E0Y "
— John McAfeé (@engOnline1) 13 август 2018 година
Миналият четвъртък ракетна офанзива против рейс, пренасящ деца в северната част на Йемен, умъртви 51 души, от които 40 деца под 15-годишна възраст.

Ранените са 79, в това число 56 деца, се споделя в официално съобщение на Червения кръст.

Хиляди йеменци показаха гнева си против Рияд и Вашингтон по време на погребението, което се състоя през днешния ден. (Вижте го във видеото по-горе).

Bloodstained UNICEF school bags bear witness to a hideous attack in Sa’ada, #Yemen, last week.

Nothing justifies the killing of innocent children. Enough is enough.#ChildrenUnderAttack #NotATarget pic.twitter.com/XPwNni1Hcz
— UNICEF (@UNICEF) 13 август 2018 година
Погребението на жертвите беше в град Саада. Кадри от протичащото се там бяха излъчени по бунтовническата телевизия Ал Масира.

40 children were buried in Yemen’s city of Saada today.

In all, 51 people were killed when a U.S.-backed, Saudi-led coalition bombed a school bus. pic.twitter.com/M9DfjRiPcX
— AJ+ (@ajplus) 13 август 2018 година
Опечалените скандираха против Саудитска Арабия и нейния "съюзник и главен снабдител на оръжия Съединените щати " - "Америка убива йеменски деца “, пишеше на няколко плаката.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се разгласи за правдиво и транспарантно следствие на авиоудара.

Това съобщи непрекъснатата представителка на Англия в Съвета Карен Пиърс, която ръководи тази институция на Организация на обединените нации през август.

По думите й Съветът за сигурност приканва страните в спора да извършват отговорностите си по интернационалното филантропично право и да работят в границите на резолюция 2216 за Йемен.

Водената от Саудитска Арабия коалиция се включи в гражданската война в Йемен през 2015 година и поддържа държавното управление на президента Абедрабо Мансур Хади в конфликта му с хуситите.

На погребението на убитите дечица участва и лидерът на революционния съвет на хуситите Мохамед Али ал-Хуси, който жигосах офанзивата.

От министерство на опазването на здравето на хуситите оповестиха, че при набези против мирни жители са били убити 51 души, в това число 40 деца. Ранени са били други 79 души, от които 56 са деца.

След надигнали се неоправдателни мнения по повод дейностите на саудитската коалиция оттова обявиха, че ще проверяват и "оценят събитията и ще изяснят събитията ".

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР