За груби нарушения при обществената поръчка за изграждането на Балкански

...
За груби нарушения при обществената поръчка за изграждането на Балкански
Коментари Харесай

Румен Петков обясни драматичната картина в енергетиката ни: Некадърие, корупция и неспособност

За груби нарушавания при публичната поръчка за построяването на " Балкански поток " сигнализира водачът на АБВ и укори държавното управление. Той посочи, че са установени груби нарушавания в технологията, организацията, провеждането и реализацията на плана.
Обществената поръчка за строителството, извършена през 2018 година предвиждаше 10 години да бъде изплащано строителството на плана от директните такси, т.е. компанията, която печели плана добре схваща, че няма да й бъде авансово, няма да й бъде предплатено платено, няма да й бъде разплащано по време на реализацията, а ще й бъде заплатено откакто завърши реализацията – от таксите, които ще получаваме в идващите 10 години ", напомни Петков. " В жестоко нарушаване на тези условия на публичната поръчка, „ “ изтегли 400 млн. евро заем, с цел да заплати на изпълнителя ", заяви Петков и настоя някой да каже, че това не е корупция.
Сега всички участници в процедурата може да апелират, означи Петков и разяснява: " Очевидно Борисов, изплашен, че няма да може да изпълни и другото нощно шкафче, в случай че извърши поръчката такава каквато е, заради това,че ще бъде затрит от властта и ще отиде там, където му е мястото, побърза да завърши въпроса с комисионерсовото в точния момент, до момента в който е министър-председател ".
Много забавна е позицията на Съединени американски щати по плана, означи още водачът на. " Преди двадесетина дни, един треторазряден служител от Щатите, разгласи, че този план Съединени американски щати не го утвърждават, опълчват се и може да глобяват фирмите, участващи в неговата реализация ", напомни Петков.
Вече дойде първата компресорна станция, създадена от SOLAR ENERGY, със седалище в Калифорния, означи Петков и посочи, че двете компресорни станции са на обща стойност 250 млн. евро. " Много забавно Съединени американски щати глобили ли са компанията SOLAR ENERGY или когато ще ни прибират парите може, обаче другите, които нямат дял към Съединени американски щати, не си заплащат такса " Спокойствие ", както прави Борисов със самолетите, могат да бъдат глобени ", разяснява.
Той е безапелационен: " Това Европа би трябвало да го види. Европа би трябвало да каже на нашите сътрудници от Съединени американски щати, че повече по този начин не може. Иначе те ще глобяват едни, които вземат участие в стратегически нужни на България и Европа планове, а на американците ще им плащаме оборудването и то много скъпо, тъй като, в случай че се направи информация за компресорните станции, ще се види, че европейското произвеждане несъмнено е по-качествено, само че безусловно несъмнено, е по-евтино ".
 Румен Петков за препоръките на Франсис Фанън: Прекалил е с дезинфектантите Румен Петков за препоръките на Франсис Фанън: Прекалил е с дезинфектантите
Свръхдисциплина и пиянство дезинфектанти - това, съгласно водача на АБВ Румен Петков, изяснява изказването на асистент държавния секретар в...
" Булгартрансгаз " влага 14 млн. в частния терминал на господин Капалузос и обявлението на държавното управление е, че по този метод ние ще участваме с 20% в терминала, който като цяло коства 70 милиона, посочи Петков. Той изрази неразбиране, че не е направена оценка на инвестицията. " 10 години при изключителна реклама в европейската и американската преса, единствено ние се намерихме да сме задграничния вложител в честния план на господин Капалузос ", уточни още той.  Европейската нормативна уредба е такава, че ние можем да имаме достъп до другия терминал в Гърция, който е държавен, без изобщо да се ангажираме ресурсно, означи Петков. " И тук някой също би трябвало да каже, че това не е корупционна договорка ", безапелационен е той.
Като " неспособно и зловредно " дефинира Румен Петков ръководството на ".  За идната година сдружението има контрактувани 2.7 милиарда куб. м. газ от " Газпромекспорт " и 1 милиарда азерски газ, т.е. 3.7 милиарда, които ще платим, без значение дали ще употребяваме, уточни Петков и означи, че все още потребителите са декларирали към " Булгаргаз " 1.8.млрд. куб. м. " Това значи, че " Булгаргаз " са поели уговорката от наше име да платим всичките тези 3.7 милиарда, без значение какъв брой от тях ще употребяваме ", акцентира водачът на АБВ и заключи, че е извънредно време ръководството на " Булгаргаз " да бъде изгонено.
" Като прибавим, че повече от месец е обезглавен, трагичната картина в енергетиката е ясна – некадърие, корупция и некадърност ", заключи водачът на АБВ.
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР