За грабеж на 70 хил. евро, които задигнал от отровена

...
За грабеж на 70 хил. евро, които задигнал от отровена
Коментари Харесай

Двоен убиец заподозрян за очистването на приятеля на майка му

За обир на 70 хиляди евро, които отмъкнал от отровена от него жена, и за гибелта на любовника на майка си е разследван подсъдимият за убитите и нарязани съпрузи, открити в езерото край Негован през лятото на 2019 година

Първото закононарушение, за което е разказвал Пламен Шляпашки пред познати, е отпреди към 15 години. Тогава неговата майка имала съкровен другар. Шляпашки обаче не го харесвал. Затова по личните му изказвания го ликвидирал.

“Дразнеше ме и му видях сметката ”, похвалил се мъжът на Георги Нанчев, с който работили дружно в строителството. Двамата са подсъдими за гибелта на пенсионерите Йордан и Мариана Атанасови. Смята се, че по тази причина и Нанчев е предложил точно на Шляпашки да убият съпрузите. Дали в действителност Пламен е умъртвил приятеля на майка си, не е ясно. По случая е открит единствено черепът на мъжа. По него обаче нямало следи от удари, нито от патрони или други травматични увреждания по костите. Затова следствието се води за склоняване към самоубийство.

Другият случай, по който даже има показания на неизвестен очевидец, посочил Шляпашки, е за отравяне, обир и последвала гибел. Той е от София и става дума за жена, чийто дом мъжът ремонтирал. Докато местел мебелите, с цел да боядиса стена, от един от шкафовете изпаднала пачка с евро. Тогава съгласно показанията на анонимния очевидец Шляпашки решил да обере собственичката на дома Цветанка Стоянчева. Вместо да я убива, я отровил на 8 септември 2018 година Тя изпаднала в безсъзнание. Докато била в несвяст, Шляпашки отмъкнал 70 хиляди евро и директория с нотариални актове. Жената не се съвзела и умряла на 17 септември.

Тогава никой не подозирал нищо. Семейството ѝ не оповестило неналичието на парите и нотариалните актове. Смятали, че тя просто ги е скрила и ще ги намерят. След няколко месеца обаче разбрали, че се вършат покупко-продажби с техни наследствени парцели. Едва тогава подали сигнал.

Така по делото се появил анонимният очевидец. Той посочил Шляпашки по 3 имена. Данните обаче не били задоволителни, с цел да бъде мъжът упрекнат. Затова следствието за имотната машинация и грабежа още е висящо. Имаше и искане за ексхумирането на Стоянчева, с цел да се види отровена ли е, само че поради предишното време правосъдни медици споделили, че няма смисъл и молбата била отхвърлена.

За двата случая съобщил и Георги Нанчев, откакто на 17 август 2019 година той и Шляпашки бяха арестувани за откритите месец по-рано нарязани, напъхани в бидони и захвърлени в езерото остатъци на Йордан и Мариана. Мъжът се надявал по този метод да подписа договорка с прокуратурата и да се размине с обвиняване за убийството на фамилията. Посочил, че джипа, с който закарали бидоните в Негован, Шляпашки си бил купил с парите от обира на бабата. Казал, че Пламен ги разстрелял, нарязал и самият той дал концепцията за закононарушението. Целта била двамата да ограбят съпрузите, които неотдавна били продали парцел и се жалвали от ниските лихви в банките. Затова двамата решили, че парите са в дома им на столичния бул. “Витоша ”.

Според обвиняването фактически Шляпашки е стрелял, само че подбудителят е Нанчев. Той бил непосредствен с Йордан. Именно на Георги мъжът се жалил от лихвите. “На тия грипове дърти защо са им пари ”, запитал Нанчев и предложил двамата да бъдат убити. Мъжът не дал никакви незнайни на проверяващите детайлности, свързани с грабежа и гибелта на любовника на майката на Шляпашки. Причината да се счита, че точно Пламен е стрелял, е, че оръжието, с което са убити пенсионерите - револвер CZ 27, диаметър 7,65 мм, дружно с пищов “Валтер ” е намерено в служебно помещение, употребено от Шляпашки. Той имал и остаряла присъда за нелегално владеене на оръжие, оповестява 24 часа.

И въпреки да не е упрекнат за грабежа и гибелта на гаджето на майка си, Шляпашки от над 2 години е обвиняем за двойното ликвидиране дружно с Георги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР