За голяма радост на любителите на ChatGPT, изключително популярният ИИ

...
За голяма радост на любителите на ChatGPT, изключително популярният ИИ
Коментари Харесай

Официално ChatGPT е приложение в App Store на Apple   

За огромна наслада на феновете на ChatGPT, извънредно известният ИИ модел за генериране на текст най-сетне бе пуснат като приложение за iOS.

ChatGPT е публично наличен повече от шест месеца, само че до момента бе стеснен единствено до уеб браузъри. Липсата на мобилна версия на инструмента за изкуствен интелект, генериращ натурален език, е малко разочароваща. Но това към този момент завърши – налична е iOS версия на известния ИИ генератор в Съединените щати.

За да употребявате ChatGPT за iOS, ще ви би трябвало устройство, което поддържа операционната система iOS 16.1. Това значи, че единствено iPhone 8 и по-нови модели имат достъп до приложението. Според Wired, версия за Android също е в развой на разработка и би трябвало да бъде налична скоро.

Новият iOS ChatGPT е безвъзмезден за потребление за своя бGPT-3.5 модел, само че потребителите, които заплащат премиум абонамента от $20 на месец също ще имат достъп до по-сложния модел – GPT-4.0. Според OpenAI, записаните консуматори също ще могат да синхронизират своите чат истории на устройства и възнамеряват да разширят достъпа до други страни през ​​следващите седмици.

Всичко е доста вълнуващо, само че друга значима нова функционалност на приложението е способността му да обработва гласови команди, както и текст. Чрез консолидираното на системата за различаване на тирада „ Whisper “ на OpenAI, приложението би трябвало да доближи, както изяснява компанията, „ резистентност и акуратност на човешко равнище “ за англоговорящите. Това доста ще промени метода, по който потребителите взаимодействат с изкуствения разсъдък, евентуално предпочитайки тази алтернатива пред ръчното въвеждане на въпроси.

Както показва Wired, сега също не е ясно какъв брой независимост ще има ChatGPT на устройства с iOS, защото е известно, че Apple внимава, когато прибавя приложение в магазина си. Например, приложенията за iOS са категорично неразрешени да популяризират „ клюка и дискриминация “ или наличие, което е „ обидно, безчувствено, разстройващо или предопределено да провокира омерзение “. Други неща като порнография или подстрекателско религиозно наличие също са неразрешени по явни аргументи.

Уеб основаната версия на ChatGPT в действителност има някои вградени защитни ограничения, с цел да предотврати генерирането на отговори на неща като поощряване на принуждение или тематики, които са полови, само че те могат да бъдат заобиколени, като накарате ChatGPT да дава отговор персонално – сигурно ще е забавно това да се види на процедура.

Както при другите приложения, една от вариантите е да се сложи възрастово ограничаване за приложението, което сега е заложено на 12+.

Интересно е да забележим по какъв начин сагата с ChatGPT ще продължи – хората към момента се радват на чатбота, безспирно го употребяват и не престават да откриват нови и нови неща за него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР