За голяма част от хората чашата кафе е сутрешен ритуал,

...
За голяма част от хората чашата кафе е сутрешен ритуал,
Коментари Харесай

Кафето влива енергия само на по-мързеливите

За огромна част от хората чашата кафе е утринен обред, предава Мениджър Нюз. Но учените предложиха нова доктрина – кафето в реалност не ободрява.

Проучване сподели, че кафето, както и други стимуланти като амфетамините, не покачват равнището на мотивация, оповестява Daily Mail. Хората, които са си стимулирани, единствено могат да се провиснал. Подобно „ външно ” стимулиране би могло да подейства единствено при по-мързеливите хора.

„ Всеки ден милиони хора употребяват разнообразни средстава, с цел да се разсънят и да усилят работоспособността си. Това се отнася както за водачите на камиони, които остават будни по цяла нощ, по този начин и за студентите, когато се готвят за изпити ”, споделя ръководителят на проучването Джей Хоускинг – кандидат-докторант в департамента по логика на психиката на Университета на Британска Колумбия. „ Резултатите от изследването демонстрират, че някои стимуланти могат да имат противоположен резултат при хора, които имат естествено влечение към лесното справяне с разнообразни компликации ”, добавя Хоускинг.

Експериментът, оповестен в научното издание „ Nature’s Neuropsychopharmacology ”, наблюдава въздействието на стимуланти върху плъхове. Както и при хората, някои гризачи могат да се оправят с компликациите по-добре от други (при хората се отнася до професионалните им ангажименти).

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР