За голям трус не може да се говори след първата

...
За голям трус не може да се говори след първата
Коментари Харесай

"Тренд": 90% от българите искат държавата да осигурява безплатно образование

За огромен трус не може да се приказва след първата оставка в кабинета Борисов 3. Това разяснява социологът Димитър Ганев от “Тренд”.

Сравнявайки двете оставки - тази на Делян Добрев и на проф. Николай Петров, Ганев съобщи, че Петров е поканен в качеството си на специалист, до момента в който Делян Добрев е в партията през цялото време.

Ганев разяснява последното проучване на организацията за полезностите на българите.

90% от хората желаят страната да обезпечава гратис обучение.
82% от заплатите казав, че законите не важат за избрани хора, демонстрира проучването.

Българинът е с много консервативни настройки към еднополови бракове, към заверка на марихуана и проституция, към отношението към непознатия.
Най-важните полезности за българина са фамилията и мира. В българското общество не доминира тежко ценностно разделяне. По избрани тематики се образуват големи болшинства.

По отношение на ролята на страната имат превес по-скоро етатистки настройки. Консервативни възгледи ясно личат измежду българите изключително в отношението към бежанци, мигранти, еднополови бракове, роми, както и по отношение на легализацията на леките опиати и проституцията. Налице е към момента сериозен дял съмнение по отношение на богатите хора в България.

Нещо повече, съгласно огромна част от българите триумфът зависи доста повече от това кого познаваш, а не дали работиш старателно.

Това са единствено част от главните заключения на първата част от изследването на проучвателен център „ Тренд “, предоставено от Института за дясна политика. Изследването е извършено сред 3 и 10 октомври 2017 година измежду 1004 пълнолетни български жители по метода „ лице в лице “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР