За голфърите оставането далеч водата може да бъде разликата между

...
За голфърите оставането далеч водата може да бъде разликата между
Коментари Харесай

Бичи акули мистериозно се появиха на голф игрище, а след това изчезнаха

За голфърите оставането надалеч водата може да бъде разликата сред победа и загуба, само че на едно голф игрище в Австралия това може да е разликата сред живота и гибелта.

Един от клубовете в Куинсланд се гордее с членове, каквито няма на никое място другаде – акули бикове. Езерото на голф игрището се намира на 14 километра от Тихия океан, което прави появяването им в него още по-мистериозна.

Животното било намерено покрай стартовата точка за дупка № 12

Въпреки че избира топлите води по целия свят, бичата акула имат органи, особено приспособени да задържат сол, което им разрешава да плуват и в сладководни води - нещо, което би било съдбовно за други акули заради загуба на натрий.

През годините са се носели клюки за акули в езерото, само че не е имало достоверни доказателства. Но това е единствено до 2011 година, когато един от чиновници снима първото видео на огромните риби и го разгласява в YouTube.

Близо 13 години по-късно то към този момент е гледано повече от 2,3 милиона пъти. Голф клубът употребява изображение на акула в логото си, а курсът за млади играчи се споделя „ Академия за млади акули “.

За разлика от други трасета за голф, които си имат змии или крокодили, акулите в Карбрук не изискват особена ангажираност от страна на чиновниците. Взети са единствено две ограничения – слагането на табели, че плуването е неразрешено, както и преустановяване на договорите с водолази, които са вадели топките от езерото.

Причината за появяването на акулите в езерото са огромните наводнения в региона. Те са свързали близката  река Логан с езерото до голф игрището. През 2013 година има нова серия наводнения, а след тях акулите все по-рядко са забелязвани и евентуално са отплували. Две от тях са били открити мъртви.

Наводненията през 2022 година връщат очакванията на месните, че акулите ще се върнат в езерото, само че към момента такива не са открити.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР