За година община Монтана е събрала 18 000 лева от

...
За година община Монтана е събрала 18 000 лева от
Коментари Харесай

Община Монтана събра 18 000 лева от наеми за паркоместа през 2020 г.

За година община Монтана е събрала 18 000 лв. от наеми за паркоместа, излиза наяве от доклада за резултатите от ръководството на общинската благосъстоятелност, утвърден на днешното съвещание на локалния парламент.
През 2020 година локалната администрация е сключила 19 контракти за паркоместа, всички се употребяват по предопределение. Несъбраната сума по договорите е единствено 34 лева
Миналата година общината е имала контракти за наем за 93 терени за търговия и услуги и 34 обекти за търговия, услуги и произвеждане. С решения на общинския съвет за безплатно прилагане са предоставени 40 обекти – 23 на читалища, останалите на организации и сдружения с нестопанска цел. От наеми на терени с павилиони приходите са 31 000 лв., от наеми за слагане на павилиони 118 000 лева несъбраните суми са 4 700 лева От наеми на язовири са събрани 27 600 лв., несъбраната сума е 5100 лева
От наеми на земеделска земя постъпленията са 94 000 лева, несъбрани са близо 10 000 лева В края на предходната година общината има 83 250 дка земеделска земя, чартърен е отдадена 1/10 от нея.
Общо от продажба на терени, здания, общински жилища и земеделска земя предходната година приходът е 1 651 000 лева
Съветниците утвърдиха две оферти за осъществяване на планове, финансирани от Европейски Съюз.
Нова обществена услуга „ Асистентска подкрепа”, по която ще бъдат наети 151 асистенти за обслужване на възрастни и заболели поданици на общината, без ТЕЛК експертизи. Проектът ще бъде финасиран с 625 000 лева
Другият план е по Оперативна програма ”Наука и обучение за образован растеж” и цели „ Развитие на локалните общности и превъзмогване на отрицателните стереотипи”. Предстои да бъде подадено предложение за финансиране.
Със свое решение съветниците удължиха с три години контракта на Стилиян Каменов като шеф на „ Общиннски пазар” ЕООД.
Променени бяха текстове в няколко общински наредби, сред тях и текстове за таксите, които родителите заплащат за наложителното предучилищно обучение. Държавата отпуска по 174 лв. за всяко дете записано в полудневна или целодневна детска градина или учебно заведение. Половината от предоставената сума би трябвало да се употребява за освобождение от такса за обществено слаби, многодетни и други избрани по точни критерии. С останалата част ще бъдат понижени таксите на всички или на част от родителите. Това е една от ограниченията за цялостно обгръщане на децата от 4-годишна възраст в системата на образованието.
Повишени бяха и таксите за прилагане на фондовете на Историческия музей. Беседата от екскурзовод на античната цитадела „ Калето” ще е 5 лв..
Устната информация за документи ще коства 7 лв., писмената 10 лв..
За идентификация на предмети, които по Закона за културното завещание не са културна полезност:
За една монета или предмет 4 лв., до 50 монети по 3 лв. за всяка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР