За година има шест смъртни случаяНад 550 нови случая на

...
За година има шест смъртни случаяНад 550 нови случая на
Коментари Харесай

Над 550 случая на морбили в Румъния само за седмица

За година има шест смъртни случая

Над 550 нови случая на морбили (дребна шарка) са регистрирани в Румъния единствено за седмица, оповестява организация Аджерпрес, като се базира на Националния институт за публично здраве.

Институтът заяви през днешния ден, че през последната седмица са регистрирани 559 нови случая, а от 1 януари 2023 година до 13 февруари 2024 година са доказани общо 5238 случая на болестта.

От началото на интервала на отчитане (1 януари 2023 г.) са регистрирани шест смъртни случая вследствие на заболяването, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на декември 2023 година Министерството на здравеопазването на Румъния разгласи зараза от дребна шарка (морбили) на национално ниво, с цел да направи допустима имунизацията на деца на възраст сред девет и 11 месеца, както и на неимунизираните, на фона на обезпокоително повишаване на случаите на морбили и огромния брой хоспитализации на инфектирани деца в педиатричните и инфекциозните лечебни заведения.

Според данните на Националния институт за публично здраве към днешна дата най-вече случаи на морбили са регистрирани в окръг Брашов – 1079, в окръг Муреш – 878 и в Букурещ – 745. Епидемията към този момент е обхванала 40 окръга (от общо 41) и Букурещ, който е обособена административна единица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР