За година и половина Топлофикация София натрупала огромен дълг към

...
За година и половина Топлофикация София натрупала огромен дълг към
Коментари Харесай

„Топлофикация София“ дължи 200 млн. лв. на „Булгаргаз”

За година и половина „ Топлофикация София ” натрупала голям дълг към “Булгаргаз “, който все още възлиза на близо 200 милиона лв.. Това заяви шефът на софийския Топлоелектрическа централа Александър Александров, който посочи, че отговорностите се обслужват регулярно.

„ 54 милиона лв. са преведени предишния месец на „ Булгаргаз “. До средата на годината отговорностите ще бъдат покрити “, увери Александров. Същевременно събираемостта от клиентите е почти 97%.

Столичната “Топлофикация “ и “Булгартрансгаз “ оповестиха, че ТЕЦ-ът публично е регистриран на енергийната борса и към този момент е търгувал газ от нея.

„ Вчера и през днешния ден са закупени 1000 мегават часа. Цената, която е реализирана на утринната сесия, е 38,06 лева, което е с 10 % по-ниска от усъвършенстваната нощес цена от " Булгаргаз ". Много е евентуално Топлофикация-София да взе участие и в следобедната сесия на газовата борса. Търговските условия, при които се купува природен газ, е " Топлофикация " да заплаща отсрочено ”, сподели още Александров.  

Той посочи, че до края на седмицата всеки ден ще се купува по 1000 мегаватчаса природен газ от платформата " Ден напред ".

През идващите две седмици ще купува природен газ на седмична база, до момента в който се стигне досега, в който ще се купи количество почти 100 000 мегаватчаса за март. Целта е да се закупят не по-малко от 50% от размера, който " Топлофикация-София " употребява на годишна база. Това е обвързвано и с приключването на договорите, които " Топлофикация " има с " Булгаргаз "  посочи Александров.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР