За главен секретар на МВР силовият министър ще предложи за

...
За главен секретар на МВР силовият министър ще предложи за
Коментари Харесай

Живко Коцев ще бъде ще бъде предложен за главен секретар на МВР

За основен секретар на Министерство на вътрешните работи силовият министър ще предложи за разглеждане в Министерския съвет и за координиране с президента настоящия зам.-главен секретар Живко Коцев.
Това разгласи министър председателят Николай Денков.
„ Това, което сътвори проблем, е злоупотребата с разделянето на управляващите.

Принципът „ власт власт възпира ” в тази ситуация, в който имаме дълго работещи служебни държавни управления, се оказа, че няма по какъв начин да се съблюдава. Защото и изпълнителната власт, и президентът са едно и също нещо ”,

отговори министър председателят на въпрос на NOVA дали ще бъдат препоръчани промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, с цел да не се стига до обстановки, в които вътрешният министър няма доверие в основния си секретар, само че президентът отхвърля да го освободи.

Припомняме, че в сряда Петър Тодоров разгласи, че подава оставка. Това се случи на фона на настояванията на държавното управление президентът да го освободи.

Главният секретар съобщи изрично, че не желае да става част от опитите за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи.

„ Мотивите са в директна връзка със записа, който изтече преди три месеца от една партийна централа,
в който се споделяше, че „ нашето МВР ще прави нашите избори ”, изясни Тодоров.
„ Всички претекстове, които бяха показани за промяната на този основен секретар, са професионални. В отчета няма да видите нито един политически претекст. Ще видите изцяло професионални претекстове, свързани с организацията на работа на Министерство на вътрешните работи и следствията от това, че тя не е била задоволително добра ”, разяснява министър-председателят.

Денков напомни подадената през 2022 година оставка от Тодоров по време на служебното държавно управление. „ И тогава президентът не му я одобри. Още тогава явно професионално той е знаел, че има проблем, с цел да си подаде оставката. Стои въпросът за какво Радев тогава не я е приел. И още повече – за какво в този момент не я приема, в случай, че има явен проблем в Министерство на вътрешните работи. Няма по какъв начин такава институция да работи в двувластие ”, акцентира министър председателят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР