За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник

...
За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник
Коментари Харесай

За главен секретар на МВР ще бъде предложен Живко Коцев

За основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде препоръчан досегашният заместител основен секретар Живко Коцев.Това разгласи пред публицисти в Народното събрание премиера Николай Денков. Той уточни, че следва номинацията му да се разиска в Министерския съвет е да се предложи за координиране с президента. Чуйте още от думите на Николай Денков.

Припомняме, че на 30 август основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров подаде оставка. Визявление пред медиитетой уточни, че е подложен в обстановка, в която не може съзнателно да извършва отговорностите си.

" Категорично декларирам, че не искам да ставам част от опитите за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи ", разгласи той. Сред претекстовете си Тодоров открои невъзможността да работи в актуалната обстановка. По думите му обвиняванията към него са грозни и нямат никакво съображение. Тодоров благодари за доверието на президента Румен Радев и сподели, че остава другар на всички чиновници на вътрешното министерство.

На 23 август стана известно, че министърът на вътрешните работи е изпратилмотивирано искане до президента за промяна на основния секретарна Министерство на вътрешните работи. Същия ден в Министерския съвет Калин Стоянов съобщи, че счита, че Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима служители на реда. Според Стоянов, поради несбъднат надзор от Тодоров от 2021 година до 31 май 2023 година има и доста нарастване на закононарушенията срещу личността.

Ден по-късно от прессекретариата на президента изпратихапозиция до медиите, съгласно която Румен Радев счита, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните. Президентът дефинира претекстовете за настояването като напълно политически и " продължение на пълномащабната чистка в тази институция ".

По-късно от президентската институция осведомиха, че президентът Румен Радев е изпратил и формален отвод за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР