"За" гласуваха 102-ма депутати, двама бяха "против" и 39 се

...
"За" гласуваха 102-ма депутати, двама бяха "против" и 39 се
Коментари Харесай

Затвор за незаконен добив на суровини

"За " гласоподаваха 102-ма депутати, двама бяха "против " и 39 се въздържаха.

Който прави рандеман на подземни благосъстояния без предоставена концесия или когато действието на предоставената концесия е спряно, се санкционира с отнемане от независимост до шест години и с санкция от хиляда до двадесет хиляди лв., плануват промените.

Санкцията се постанова и на оня, който държи, съхранява, транспортира, преработва или отчуждава нелегално добити подземни благосъстояния. Предвиденото наказване нараства, когато предметът на закононарушението е в огромни или в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

С измененията в Наказателен кодекс се вкарват и условията на няколко наставления на Европейски Съюз. Предвижда се установяването на минимални правила за определянето на закононарушенията и наказванията в региона на офанзивите против осведомителните системи.

Въвеждат се разпореждания по отношение на отбраната по наказателноправен ред на еврото и на другите парични знаци против подправяне.

Със законопроекта се предлага допълнение на настоящата уредба предвид на по-ефективно противопоставяне на тероризма, като се уголемява и обсега на подбуждането към и заканата за осъществяване освен на тероризъм, само че и на обвързваните с тероризма действия. Въвежда се нов дипломиран състав на кражбата, когато действието е осъществено за тероризъм.

В настоящата нормативна уредба пиратството е прието единствено във връзка с въздухоплавателен съд, само че във връзка с транспортен съд няма наредба. В тази връзка се предлага да се добави и транспортен съд. По този метод всеки непозволен акт на принуждение, задържане или обир в намерено море или в интернационалните води, осъществен от екипажа на частен кораб, с персонални цели и ориентиран против различен кораб, неговия екипаж или имущество, е планувано да се санкционира като "морско пиратство ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР