За ГЕРБ залогът е да направят правителство, категоричен е социологът

...
За ГЕРБ залогът е да направят правителство, категоричен е социологът
Коментари Харесай

Андрей Райчев: За ГЕРБ залогът е да сформират кабинет, иначе идва Радев и ще ги отнесе

" За ГЕРБ залогът е да създадат държавно управление ", безапелационен е социологът Андрей Райчев в разбора си на изборните резултати, които към момента са на база на екзитпола.

По думите на Андрей Райчев Бойко Борисов ще направи всичко допустимо този път да сформира държавно управление.

" Защото на идващите избори просто ще взе участие Румен Радев и ще ги отнесе ", съобщи анализаторът в студиото на БТВ.

Ако ГЕРБ договарят с ПП-ДБ, то ще е за основен прокурор, а не за министър председател и в случай че за това се схванат, ще стане кабинет, счита анализаторът.

Райчев обвърза сформирането на кабинета с геополитическата обстановка и с изборите за президент в Съединени американски щати. В същото време той предизвести, че преди да знаем кой е президент на Съединени американски щати, Борисов няма да вземе никакво решение.

Според него водачът на ГЕРБ няма да направи нищо преди 6 ноември - денят след вота зад океана. По думите му от това ще зависи и възможна коалиция сред ГЕРБ и ПП-ДБ, която е най-коментираната догадка все още.

" Борисов няма да направи нищо до сряда на обед на 6 ноември - когато в България ще знаем Тръмп ли е победил, или Харис. Борисов няма да вземе никакво решение преди този момент. Борисов ще има по-голямо самочувствие и ще пренебрегва Политическа партия, в случай че победи Тръмп. Ако Харис победи - той няма да може да пренебрегва Политическа партия, по този начин мисля ", разяснява Андрей Райчев.

" Борисов ще се усеща доста по-спокоен, в случай че Тръмп е президент ", безапелационен е Райчев.

Според него вероятно ръководство сред ГЕРБ и ПП-ДБ няма да зависи от фигурата на равноотдалечен министър председател, а по-скоро от равноотдалечения прокурор, който би трябвало да бъде излъчен.

" Без да се схванат за това, няма да стане ", безапелационен е Райчев. " Дискусията изобщо не е за министър председател, а за прокурор ", счита политологът.

Според Андрей Райчев има действителни шансове за държавно управление също по този начин, в случай че в Народното събрание влязат 7 партии. Но към момента нямаме отговор на този въпрос.

" Не се обръща внимание на най-важния факт, а той е - какъв брой партии влизат в Народното събрание ", акцентира Райчев.

Той направи ангажимента, че още не знаем какво ще стане на финала - допустимо е в идващото Народно заседание да влязат девет, осем или седем партии.

" Ако партиите са девет, това е една картина, в случай че партиите са седем - това е друга. Ако имаме девет партии - това в никакъв случай не е било ", разяснява Андрей Райчев. Той добави, че това към този момент е огромна фрагментация.

Той разяснява още, че по отношение на конкуренцията сред двете ДПС-та още е рано за заключения, тъй като " няма да знаем точните числа след два-три часа, някои до 12 часа ", сподели Андрей Райчев.

По мотив представянето на Българска социалистическа партия социологът разяснява, че социалистите са прекратили смъртната болест.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР