За ГЕРБ включването на Владислав Горанов в списъка Магнитски“ не

...
За ГЕРБ включването на Владислав Горанов в списъка Магнитски“ не
Коментари Харесай

Владислав Горанов остава член на ГЕРБ, няма да участва в листите за изборите

За ГЕРБ включването на Владислав Горанов в листата „ Магнитски “ не е „ имиджова вреда “. Това съобщи Росен Желязков пред NOVA.

Според него други партии обаче ще се възползват от това в предизборната си акция.

„ Думите на Борисов бяха ясни, той уточни степента на политическия ангажимент, който една политическа групировка може да насочи към собствен член, сподели Желязков. Борисов сподели, че партията не може да направи повече от това, което е направила във връзка с Горанов “, съобщи Желязков.

По думите му Владислав Горанов е индивидът, обезпечил финансовата дисциплинираност и финансирането на първите 8 изтребители F-16.

„ Горанов не би трябвало да бъде изключен от ГЕРБ “, безапелационен бе Желязков. „ Неговият експертен капацитет е значим за партията. Той е брилянтен финансист с приети дейности в границите на Европейски Съюз “.

На въпроса дали счита, че от ГЕРБ са подведени и че в основата на глобите против Владислав Горанов стои обстоятелството, че не са приели законопроекта на Зарков, Желязков отговори: „ Да. Смятам, тъй като бяхме вкарани в тясната ниша на говоренето, че не желаеме това нещо. Ние казахме, че желаеме да се съобразим в всички причини, в това число и на Върховен касационен съд, за противоконституционност на някои от наредбите. “

„ Загубихме процесът за второ гласоподаване с тактическия ход на Политическа партия и Демократична България да не се записват в залата и да пишат този пасив на ГЕРБ “, добави Желязков.

Въпреки че няма да напусне партията, Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ за идващите избори.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР