За газ от Газпром“ може да се плаща само в

...
За газ от Газпром“ може да се плаща само в
Коментари Харесай

Митрофанова натърти: Газпром дава газ само срещу рубли

За газ от „ Газпром “ може да се заплаща единствено в рубли. Това сподели посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на Би Ти Ви. Ден след формалните празнувания на Шипченската епопея тя се качи на Шипка, с цел да означи годишнината. Заедно с съветския дипломат до Паметника на свободата се качиха и от българския мото клуб „ Нощни вълци ”.

През последната седмица представители на някогашните ръководещи започнаха да настояват, че в случай че " Газпром " предложи по-добри условия, може да купуваме газ от съветския енергиен колос.

Така да вземем за пример на 14 август съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и някогашен финансов министър Асен Василев съобщи, че  " в случай че „ Газпром “ могат да подадат на ниска цена газ, който да сложим в Чирен, и по-късно да знаем, че ни е обезпечено да си го употребяваме – за какво не ". Според Василев „ Газпром “ освен с България, а с безусловно всички европейски консуматори е нарушил договорите си и изобщо не подава газ или не подава в цялостен размер.

Впоследствие някогашният министър председател Кирил Петков в своя телевизионно присъединяване сподели, че „ в случай че „ Газпром “ стартира да извършва контракта си за доставки на газ, това е първа стъпка към възобновяване на доверието “. И добави, че държавното управление му е гледало кое е най-практично за страната ни и е на най-хубава цена.

В същия дух бяха и думите на някогашния вицепремиер Калина Константинова, съгласно която " в случай че може да се направи някакъв контракт с " Газпром ", който е преференциален за България и на който може да се разчита, това е окей ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР