За европейците, които пътуват с влак, нова дигитална карта показва

...
Коментари Харесай

Карта показва докъде можем да стигнем с влак за 5 часа


За европейците, които пътуват с трен, нова цифрова карта демонстрира до каква степен могат да стигнат за 5 часа (екранна фотография: Chrono Trains)

Дигитална карта демонстрира до каква степен може да стигне европеецът с трен в границите на 5 часа – от коя да е станция на Стария континент. Предполага се, че 5 часа са допустимото време, което европеецът би прекарал във трен.

У нас мнозина ругаят железниците (и от време на време – с основание), само че като цяло железопътният превоз си остава един от най-ефективните: влаковете са най-икономичният тип транспорт. А и екологичният им капацитет е най-голям.

Цифровата карта демонстрира какъв брой надалеч можем да стигнем от коя да е ЖП станция в Европа в границите на пет часа. Тя е въодушевена от немската Direkt Bahn Guru, която демонстрира влаковите трасета и „ свръзки “ в Германия, разкривайки до каква степен може да пътува човек, в това число прекачвайки се сред влакове.
още по темата
В Chrono Trains потребителят може да „ зависне “ мишката си над местоположението на дадена ЖП гара. Веднага с цветни зони му се демонстрира къде може да се озове за един час, за два часа, за три, четири или пет часа.

Предполага се, че 5 часа е рационалното, задоволително време, което европейският жител би прекарал в пътешестване с трен, в случай че има потребност да се придвижи на по-голямо разстояние, само че е изрично решен да не употребява аероплан или автомобил.

Поради екологични и финансови аргументи през днешния ден мнозина вършат сходен избор. Хората, които постоянно пътуват на дистанции от порядъка на няколкостотин километра, нерядко употребяват времето във влака, с цел да свършат някаква работа на преносимия компютър си.

Дигиталната карта е с отворен код, който е свободно наличен в.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР