За европейския вот и за единството на Европа говори премиерът

...
За европейския вот и за единството на Европа говори премиерът
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Само обединена и силна Европа ще гарантира мира

За европейския избор и за единството на Европа приказва министър председателят Борисов в румънския град Сибиу, където се организира неофициално съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от Евросъюза. В изявлението си пред форума Бойко Борисов съобщи, че единствено една обединена и мощна Европа може да подсигурява мира и справедливостта.

Това е най-важният конгрес в границите на Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Днес първи тук дойде президентът Клаус Йоханис, това е негов роден град, в който той е бил и кмет. Клаус Йоханис посрещна всички европейски водачи, включително и премиера Бойко Борисов, на аления килим пред кметството, където се състоя кворумът.

Европейските водачи са дружно тук за следващ път, единствено с едно изключение - това на английския министър председател Тереза Мей, с цел да разискват стратегическата стратегия на Съюза в интервала 2019-2024 година, взаимните дейности за запазване на мира в Европа и света, също превръщането на Европа в световен водач в битката против климатичните промени, и не на последно място, присъединението на нови страни към Европейски Съюз.

В тази връзка значително беше и изявлението на премиера Бойко Борисов пред форума. Той акцентира смисъла на общите дейности в битката против тероризма, миграцията и опазването на външните граници и посочи какъв брой значимо е сега всички страни от Западните Балкани да бъдат присъединени към Европейски Съюз. Подчерта също, че за жалост, общата европейска защита е единствено на думи, а другояче за най-важното за страната ни в идващия програмен интервал на Европейски Съюз - вижте какво сподели:

 Бойко Борисов, министър председател на България: Отчита се направеното от България в кохезионната политика. Ние приказваме за проблемите в Африка, само че към момента, даже в случай че щете и тука в Румъния, както и в България са доста огромни разликите - и в пенсиите, и в заплатите, и в приходите на хората. Да, стремим се, да, доста е направено- видно е. Но в най-важната сфера - увеличение на приходите, към момента сме последни. Така че доста би трябвало се намерения и за Балканите.
В централната ни емисия очаквайте още от Бойко Борисов и по вътрешни тематики. А другояче тук форумът ще приключи с приемане на обща декларация, която да подсигурява единството на Европейски Съюз.
 Борисов дойде в Сибиу за лидерската среща на Европейски Съюз Борисов дойде в Сибиу за лидерската среща на Европейски Съюз
Премиерът Бойко Борисов дойде в румънския град Сибиу за присъединяване в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните-членки...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР