За Европейската централна банка (ЕЦБ) няма проблем с влизането на

...
За Европейската централна банка (ЕЦБ) няма проблем с влизането на
Коментари Харесай

ЕЦБ: За нас няма проблем с влизането на ББР в частна банка

За Европейската централна банка (ЕЦБ) няма проблем с влизането на страната в частна банка, както е казусът с Първа капиталова банка в България. Това съобщи пред ABCnews.bg Никос Керанис, пресаташе в дирекция „ Комуникации “ на европейската банка.

Правителството утвърди предходната седмица решение държавната Българска банка за развиване (ББР) да взе участие в увеличението на капитала на Първа капиталова банка (ПИБ). Увеличаването на капитала на ПИБ е последното наложително изискване пред България за участие в ERM II и банковия съюз. Държавната ББР ще придобие 28.265 млн. нови акции от ПИБ и по този начин ще стане притежател на малко под 19% от капитала на частната банка. ББР ще купи до 70% акциите от новата емисия на ПИБ, което ще коства към 140 млн. лв..

За останалите 30% има частни ползи, което е и изискване, според условията на Генерална дирекция " Конкуренция ", с цел да влезе ББР на тази цена, както и да не се счита за държавна помощ. По този метод частните ползи към емисията на избрана цена, я вършат пазарна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР