За Европа цифровизацията не е краткотраен приоритет, а дългосрочен, заяви

...
За Европа цифровизацията не е краткотраен приоритет, а дългосрочен, заяви
Коментари Харесай

Мария Габриел обясни как ще се пазят данните ни в интернет

За Европа цифровизацията не е временен приоритет, а дълготраен, съобщи комисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел при откриването на пролетната конференция на АФСЕА секция София на тематика " Електронното ръководство – народен приоритет ", написа НовиниБГ.
 
„ България се движи напред, с цел да реализира по-добро развиване, както и да даде по-добри он лайн услуги на своите жителите “, изясни тя и подсети: „ За жителите на Европейски Съюз е доста значимо да бъдат обслужвани на едно гише “.

„ Брюксел прави оценка напъните, които поставя България за смяна в административните услуги Цифровизацията трансформира всичко към нас. Но с изключение на достъпността, ние би трябвало да се погрижим и за сигурността на данните, които дават европейските жителите. Киберсигурността е водещ приоритет “, изясни Габриел.

„ Публичната администрация би трябвало да бъде отворена към жителите и обособените министерства в една страна да си партнират. Всеки един от нас, без значение в кой град от Европейски Съюз е, би трябвало да може да употребява обществените административни услуги. Ние работим за една по-модерна и ефикасна администрация. Но би трябвало да работим и за нерешителност и сигурност “, съобщи еврокомисарят и подсети за последните злоупотреби с персонални данни.
„ Така би трябвало да бъдат основани системите, че само потребителят да може да каже къде да се употребяват данните му “, изясни Габриел.
„ Предстои през идващите седмици да се одобри Директива за сигурност, която да отбрани и подсигурява неприкосновеността на персоналните данни “, осведоми тя.

„ Трябва да водим по – дейна битка против дезинформацията, която е в онлайн пространството, защото тя оказва въздействие в отношението сред жителите и институциите “, съобщи Мария Габриел.
Комисарят по цифровата стопанска система и общество подсети също по този начин, че напълно скоро цифрово необразованите няма да могат да си намират работа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР