За Европа продажбите на антибиотици за ветеринарни цели като цяло

...
За Европа продажбите на антибиотици за ветеринарни цели като цяло
Коментари Харесай

Какво ядем? Месото ни е в челната десетка по съдържание на антибиотици в Европа

За Европа продажбите на антибиотици за ветеринарни цели като цяло понижават, само че за България има наклонност на растеж. В интервала 2010 – 2015 година потреблението на антимикробни препарати в развъждането на животни за произвеждане на месо се е нараснало от 92 мг на кг живо тегло през 2011 година до 121 мг през 2015 година, обаче със спад през 2014 година до 82 мг/кг.

Последното пресмятане от 2015 година слага България на осмо място по използване на антибиотици измежду 30 европейски страни. Данните са оповестени в годишен отчет на Европейската организация по медикаментите за продажбите на антимикробни препарати за ветеринарни цели за интервал от пет години.

На първите позиции са Кипър и Испания с по четири пъти повече вложени антибиотици в производството на месо, в сравнение с в България – надлежно 434 и 402 мг/кг, както и Италия с три пъти повече количества на кг живо месо (322 мг). На другия завършек на класацията са скандинавските страни, където съвсем не се употребяват тези субстанции. В Норвегия са измерени 2 мг/кг, в Исландия – 5 мг/кг, в Швеция – 11 мг на кг живо тегло.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР