За Европа отказът от изкопаеми горива е приоритет през следващите

...
За Европа отказът от изкопаеми горива е приоритет през следващите
Коментари Харесай

Енергийните алтернативи на Европа без руски петрол и газ

За Европа отводът от изкопаеми горива е приоритет през идващите години, И въпреки всичко блокът продължава да заплаща на Русия за петрол и газ – пари които в този момент финансират войната на Путин, написа Euronеws.

„ Ако в действителност желаеме да спрем да вършим Путин доста богат, би трябвало бързо да влагаме във възобновими енергийни източници “, споделя Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия, а председателката ѝ Урсула фон дер Лайен добавя: " Трябва да станем самостоятелни от съветския газ, нефт и въглища. Не можем да разчитаме на снабдител, който ни заплашва ".

В началото на седмицата министрите на енергетиката на Европейски Съюз се срещнаха в Брюксел, с цел да обсъдят другите възможности и напъните за бърза диверсификация на доставчиците на сила. Европейски Съюз се обръща към експортьори на газ като Съединени американски щати, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир, Египет, Турция, Япония и Южна Корея. Блокът ще подкрепи и енергийния бранш на Украйна посредством ускорение на плануваната връзка на украинската електрическа мрежа с европейската.

Една опция,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР