За ешерихия коли референтната стойност е 500 единици на 100

...
За ешерихия коли референтната стойност е 500 единици на 100
Коментари Харесай

Водата на варненското море била чиста като сълза


" За ешерихия коли референтната стойност е 500 единици на 100 куб. см вода, а на множеството води, които сме изследвали, се откриват едвам 15 единици, и единствено на единичени места по 100-200 единици, което е отново доста под референтните стойности. За чревните ентерококи допустимата граница е 200 единици на 100 куб.см, и още веднъж откриваме по 15, в редки случаи по 30-40 единици. Най-високата открита стойност е 94 единици ", обясниха от РЗИ.

Най-високите концентрации на ешерихия коли, открити от инспекторите този сезон е 294 единици на плажа в Крайморие и на къмпинг " Златна рибка " край Созопол - 234 единици. За ентерококите пък най-високата стойност е засечена също в Крайморие. " На доктрина, а и на процедура, не е допустимо тези концентрации на морската вода в зоните за къпане да повлияят отрицателно върху здравето ", безапелационна е доктор Марияна Кофинова от РЗИ Бургас, само че добавя, че има прочут риск при хората с по-слаба имунна система и децата, които са мощно чувствителни.

Водата в морето край Варна също е с отличителни индикатори, демонстрират към този момент пробите за сезона. Официалните данни демонстрират, че морето е кристално чисто и заплахата от болести теоретично е сведена под нулата. В същото време обаче, туристи всеобщо се оплакват от стомашно-чревни разстройства и повръщане. Морската вода обаче не е за пиянство, а за къпане, споделят специалистите. Когато децата се нагълтат с вода, тя води до стомашно-чревни разстройства, изясняват лекарите, написа в. " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР