За експлозии и стрелба в северен квартал на столицата Киев,

...
За експлозии и стрелба в северен квартал на столицата Киев,
Коментари Харесай

Да избягаш от войната: Българи се оплакват от лоша организация на евакуацията, МВнР отрича


За детонации и пукотевица в северен квартал на столицата Киев, оповестява украинската войска. Очакванията са съветски танкове да се приближат към сърцето на града.

Стотици хора потърсиха сигурност в бомбоубежищата и метростанциите в Киев, надалеч от обстрела.

Според Кремъл през вчерашния ден са разрушени 83 военни бази на Украйна.

Тревожна нощ и за нашите специфични пратеници в Киев. Цветана Балабанова и Александър Осиченко в не могат да изоставен града, тъй като е блокиран от армията. Те се насочиха към посолството ни.



Сигнали от наши сънародници в Украйна, които желаят да се изтеглят. Те описват, че няма подпомагане посолството ни и организацията е неприятна.

Ситуацията се усложнява и поради възбраната украински мъже сред 18 и 60 години да напущат страната.

На път за Армения Николай Колев и брачната половинка му имат междинна спирка в Киев. Точно тогава всички полети се анулират и бомбардировките над града стартират. До този миг не престават да търсят по какъв начин да се изтеглят, само че споделят, че не получават подпомагане от посолството ни в Киев.



„ Свързвахме се с посолството и споделиха, че сме записани в лист и ще ни се обадят. Такова позвъняване до момента не сме получили. Имаме прочут, който е съумял да зареди малко гориво, и е подготвен да тръгне към Молдова с нас. Голям риск, само че оставайки тук рискът не е по-малък. Ние чакаме настъплението на съветската войска безусловно “, споделиха те.

Макар и към този момент на границата - Петър, дружно с двете си деца, също не може да напусне Украйна. От пункта го разделят едвам 2 километра, които не може да мине от 3 сутринта.

„ Във връзка с това, че през вчерашния ден не разрешиха на мъже да напущат Украйна - по тази причина несъмнено опашката е толкоз огромна, те желаят да изоставен, а не ги пускат. Това, което е написано, че има връзка, че има български коридори за жители - всичко това е неистина “, споделя Петър.

От външното ни министерство отхвърлиха да има проблеми с организацията

„ Посолството ни издава документи на български жители, краткотрайни паспорти, в това число на дребни деца. Пътуват рейсове към Киев за изтегляне на нашите сънародници. Правим всичко допустимо с наличния запас да изтеглим нашите сънародниците “, съобщи Митко Димитров, шеф на пресцентъра на Министерство на външните работи.

Евакуация на българи тече и в Одеса.

Хенадий от Одеса, дружно със брачната половинка му и двете му деца, към този момент е на граничния пункт Дунав мост в Русе. Благодарен е, че е съумял да мине границата преди възбраната мъже сред 18 у 60 да напущат страната.

От Одеса през днешния ден ще се изтеглят над 100 души. По лист - към този момент на следващия ден искащите да изоставен са най-малко още толкоз.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР