За ЕК иде “пандемия на неваксинираните”Различните темпове на ваксинация в

...
За ЕК иде “пандемия на неваксинираните”Различните темпове на ваксинация в
Коментари Харесай

2022 г. ще е проверка за характера на ЕС

За Европейска комисия иде “пандемия на неваксинираните”
Различните темпове на имунизация в страните били тревожни

Задействат още веднъж Пакта за непоклатимост през 2023 година

Следващата година ще е “проверка за характера” на Европейски съюз, който се бори с пандемията от COVID-19, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Ройтерс в годишната си тирада “За положението на Съюза”, пред Европейския парламент.

Фон дер Лайен дефинира като “тревожни” разлики в страните-членки в процеса на имунизиране против COVID-19. Председателят на Европейската комисия настоя, че темпото на имунизиране би трябвало да се резервира, поради че общо на територията на Европейски Съюз към този момент са имунизирани над 70% от пълнолетното население.

“Трябва да продължим в същия дух и Европа е подготвена. Осигурени са в допълнение 1,8 милиарда спомагателни дози. Това е задоволително за нас и нашите съседи, в случай че има потребност от подсилваща имунизация. Така че дано създадем всичко допустимо това да не се трансформира в пандемия на неваксинираните”.

Европейски Съюз няма да повтори още веднъж грешката, позволена след последната финансова рецесия, когато прибързано връщане към бюджетната суровост още веднъж потопи Стария континент в криза, даде обещание Фон дер Лайен.
“Уроците от финансовата рецесия могат да послужат като предизвестие. Навремето ние обявихме победа прекомерно рано и платихме цената за това. Няма да повторим тази грешка”, съобщи Фон дер Лайен.

Тя удостовери идното започване на спор за промяната на европейските бюджетни правила, който може да докара до смекчаването им.

Европейска комисия планува при започване на 2023 година да задейства още веднъж Пакта за непоклатимост, чието деяние краткотрайно бе спряно при започване на рецесията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР