За едно денонощия МВР хвана 21 пияни шофьори и 9

...
За едно денонощия МВР хвана 21 пияни шофьори и 9
Коментари Харесай

МВР хвана 21 да шофират пияни и 9 с наркотици в кръвта

За едно денонощия Министерство на вътрешните работи хвана 21 пияни водачи и 9 с опиати в кръвта зад кормилото.

В рамките на миналия ден са открити общо 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 16 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, петима – с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат деветима водачи, шестима са отказали тестване.

Целта на акцията е да не се позволява ръководство на коли от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

8217 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 513  водачи и  пасажери. Съставени са 2090 фиша и 552 акта за открити административни нарушавания, оповестява пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2603 МПС и 2971 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 874 фиша и 139 акта.

Данните са към 16 часаи са междинни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР