За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1

...
За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1
Коментари Харесай

Невиждан сняг затрупа Москва

За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1 200 000 куб. м сняг. Това заяви пред публицисти заместник-кметът на съветската столица Пьотър Бирюков, представен от ТАСС.

"Толкова сняг пада за пръв път от 100 години насам ", акцентира представителят на градските управляващи. Улиците към този момент са разчистени и работата продължава, посочи той.

В естествени условия за прибиране на сходно количество сняг са нужни 9 дни, само че градската администрация ще вземе ограничения Москва да бъде разчистена доста по-рано, въпреки че в околните три денонощия се чака да навали още 6 до 8 см сняг, добави служителят.





От съботната заран до 21.00 ч. нощес в Москва натрупа 38 см сняг - повече от месечната норма за февруари, уточни по-рано Бирюков.

Заради виелиците в 18 общини на Московска област имаше спирания на електроснабдяването. При разкъсване на електропровод от паднало дърво в Москва почина един човек и пострадаха още петима.

В столичния район и през днешния ден остава в действие предизвестие за стихия заради мощен снеговалеж и вятър.



Властите приканиха московчани да употребяват публичен превоз, с цел да може да минава по улиците специфичната техника. Освен улиците ще се почистват тротоарите, дворовете и покривите, дадоха обещание от кметството.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР