За една седмица в многопрофилната болница в Пазарджик са постъпили

...
За една седмица в многопрофилната болница в Пазарджик са постъпили
Коментари Харесай

Четири деца се натровиха на гости при бабите си в Пазарджик за седмица

За една седмица в многопрофилната болница в Пазарджик са постъпили четири деца с натравяния. Състоянието им е било сериозно, само че са нормализирани и все още няма заплаха за живота им , заяви БНР.

Един от случаите е с момиченце на 1 година, което гостувало на баба си. Детето попаднало на шише с бензин и е съумяло да изпие няколко глътки. Било е признато в болничното заведение с тежко увреждане, като един от рисковете за живота му е бил да развие химична пневмония.

Друго момиче на възраст под три години е съумяло да изпие част от медикаментите на баба с и, което е провокирало закъснение на сърдечната му активност и хипотония.

Бебе на 25 дни пък е получило натравяне, откакто баба му няколко пъти го е намазала с бебешко олио, в което е била разтворена таблетка аспирин . То е било интоксикирано, с тежки обриви.
 17-годишен колабирал в дискотека в Пловдив
17-годишен колабирал в дискотека в Пловдив

Според бащата, младежът е използвал алкохол и божествен газ

11-годишно момче , също на посетители на баба си, е съумяло да изпие незнайно количество мастика , което е довело до тежко алкохолно натравяне.

От болницата призовават за по-голям контрол над децата, а всички медикаменти и препарати за растителна отбрана да се съхраняват на недостъпни за тях места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР