За една седмица продажбите на „Киндер“ (Kinder) са намалели с

...
За една седмица продажбите на „Киндер“ (Kinder) са намалели с
Коментари Харесай

Продажбите на „Киндер“ се сринаха преди Великден

За една седмица продажбите на „ Киндер “ (Kinder) са намалели с 35%, откакто в някои артикули на марката беше открита салмонела, оповестява френското радио Бе Еф Ем (BFM).
Периодът преди Великден е основен за техния производител „ Фереро “ (Ferrero), който по това време осъществя 10% от годишния си оборот.
След откриването на 150 случая на салмонелоза в Европа, обвързвана с потреблението на някои артикули на марката, потребителите станаха внимателни и избират да не поемат риска, макар табелите в супермаркетите, че изложените артикули не са част от изтеглените партиди. Всички съмнителни артикули са създадени в цех в Белгия.
На първо време „ Фереро “ изтегли единствено някои партиди, след което разшири мярката към цялото произвеждане на завода в Арлон.
Според неправителствената организация „ Фуудуоч “ (Foodwatch) компанията се е забавила да реагира. Заразените със салмонела партиди са открити във фабриката в Арлон още през декември, без да се алармира за болни консуматори. Тогава са взети хигиенични ограничения за елиминиране на бактерията.
„ Фереро “ беше известен на 23 март от английските управляващи за случаи на болест и няколко дни по-късно беше разпоредено изтеглянето на артикули.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР